Erdoğan'dan flaş KPSS soruları talimatı. 2022 KPSS soruları çalındı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 KPSS oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı verdi. 2022 KPSS sorularının Yediiklim Yayınevi'nin soruları ile benzerlik gösterdiği sosyal medyada gündem olmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan flaş KPSS soruları talimatı. 2022 KPSS soruları çalındı mı?

31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorulan çok sayıda sorunun, Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu iddia edildi. ÖSYM, iddiaların 'asılsız' olduğunu belirtirken; söz konusu yayınevi "Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok’ açıklamasını yaptı. Öğrenci, veliler ve eğitimciler ise açıklamaları 'inandırıcı' bulmayarak soruların aynı olmasına yönelik tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 KPSS oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz." açıklamasını yaptı.

Yediiklim Yayınevi'nin hazırladığı soru kitapçığındaki 20 sorunun 20’sinin de 2022 KPSS soruları ile aynı olduğu iddia edilmişti.

DEVLET DENETLEME KURULU BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, Adem Metan'a yaptığı açıklamada, “KPSS konusunda ilk izlenimlerde problemli durumun varlığını gördük. Kamuoyunu aydınlatmak için hızlıca soruşturmayı tamamlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin