KPSS’de sorular çalındı iddiasıyla ilgili Yediiklim Yayınevi'nden ilk açıklama yapıldı

31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorulan çok sayıda sorunun, Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu iddia edildi. İddialarla ilgili Yediiklim Yayınevi'nden ilk açıklama yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
KPSS’de sorular çalındı iddiasıyla ilgili Yediiklim Yayınevi'nden ilk açıklama yapıldı

31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorulan çok sayıda sorunun, Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu iddia edildi. ÖSYM, iddiaların 'asılsız' olduğunu belirtirken; söz konusu yayınevi "Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok’ açıklamasını yaptı. Öğrenci, veliler ve eğitimciler ise açıklamaları 'inandırıcı' bulmayarak soruların aynı olmasına yönelik tepki gösterdi.

KPSS 2022 Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı’nın bazı soruların Yediiklim Yayınları’nın deneme sınavlarında sorulduğu iddia edilmişti.

Sınava giren öğrenciler 2022 KPSS’nin iptal edilmesini isterken ÖSYM yaptığı açıklamada, “Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu anlaşılmıştır” iddiasında bulundu.

TELE1’den Barış Önal’a konuşan Yediiklim Yayınevi yetkilileri, ‘Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok’ dedi.

"Başka yayın evleri de tutturuyor"

Yediiklim Yayınevi iddia edildiği gibi yayınlarının durdurulmadığını söyleyerek bir iki sorunun aynı olduğunu dile getirdi.

KPSS’de sorular çalındı iddiasıyla ilgili Yediiklim Yayınevi'nden ilk açıklama yapıldı

Yayınevi yetkilisi şu ifadeleri kullandı:

“Tamamen algı yayınlarımız devam ediyor. Bir iki soru aynı diye çok yüklenme oldu. Satışlarımız devam ediyor. Başka yayın evleri de tutturuyor. Bizde bir iki tane soru aynı çıkmış olabilir. Kesinlikle bir tesadüf.”

YABANCI ÖĞRENCİLERİN SINAV SORULARININ BASILMASI VE DAĞITILMASI İHALESİNİ YEDİİKLİM'İN ALDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Yediiklim yayıncılık test kitaplarında çıkan soruların aynısının KPSS sınavında da çıkmasının ardından, Yediiklim’in sahibi Münir Çelik'in ‘’Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Dil Sınavı‘’ soru kitapçığını basılması ve dağıtılması ihalesini aldığı da ortaya çıktı.

Gazeteci Murat Ağırel Twitter hesabından şu belgeyi paylaştı:

KPSS’de sorular çalındı iddiasıyla ilgili Yediiklim Yayınevi'nden ilk açıklama yapıldı - Resim : 2

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin