Erdoğan ve Bahçeli'den sürpriz karar. EYT ertelenmişti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhur İttifakı'nın diğer bileşeni MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ziyaret edeceği öğrenildi. Milyonların beklediği emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi 2023'e kalmıştı. Bahçeli EYT'nın senenin sonuna yetişeceğini söylemişti.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ve Bahçeli'den sürpriz karar. EYT ertelenmişti

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün saat 16.00’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret edeceği öğrenildi.

Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde siyasi, askeri ve ekonomik gelişmeler ile birlikte gündemdeki diğer konuların ele alınması bekleniyor.

Erdoğan bugün 14.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin'i kabul edecek. Bahçeli ziyareti, bu görüşmeden sonra gerçekleşecek.

SON GÖRÜŞME 9 KASIM'DA

Erdoğan ile Bahçeli en son 9 Kasım'da Beştepe'de görüşmüştü. Erdoğan ve Bahçeli'nin toplantısı bir saate yakın sürmüş başörtüsüne anayasal güvence getirecek teklif görüşülmüştü.

ERDOĞAN TÜRKMENİSTAN'A GİDECEK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Devlet Başkanları 1. Zirvesi’ne katılmak üzere 13-14 Aralık tarihlerinde Türkmenistan’ı ziyaret edeceği belirtildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’un davetine icabetle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanısıra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in iştirakleriyle 14 Aralık Çarşamba günü Avaza’da düzenlenecek zirvede ticaret, enerji ve ulaştırma başta olmak üzere dost ve kardeş üç ülke arasındaki işbirliğinin her alanda daha da derinleştirilmesine dair atılacak adımların ele alınacağı kaydedildi. Zirve vesilesiyle mezkur alanlarda işbirliğini kuvvetlendirecek anlaşmalar imzalanacağı ifade edilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikili görüşmeler de gerçekleştireceği belirtildi.

EYT 2023'E KALMIŞTI..

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemede son dakika gelişmesi yaşandı. Yaklaşık 1,5 milyon kişinin merakla beklediği düzenlemenin takvimi belli oldu.

AK Parti kaynaklardan yapılan açıklamaya göre düzenleme ocak ayına sarktı.

EYT düzenlemesine ilişkin kanun teklifinin, 2023 yılı bütçe takvimi dolayısıyla aralık ayında görüşülmesi imkanının olmayabileceği ifade edildi. Teklifin, ocak ayında Meclise sunulması bekleniyor.

BAKAN BİLGİN ‘İNŞALLAH’ DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde Meclis Genel Kurul’daki bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulunmuştu. EYT’de en kapsamlı ve gerçekçi düzenlemeyi yapacaklarını ifade eden Bilgin, “İnşallah sözümü tutarım ocak ayına sarkmaz ve bu ayın sonunda Meclis’in gündemine getiririz” demişti.

TAKVİM NEDEN SARKTI?

EYT ilgili çalışmanın bir türlü sonuçlanmamasının arkasında yatan neden geçtiğimiz gün bakanın yaptığı açıklamayla ortaya çıkmıştı.

SGK'nın 1999 yılı öncesi kayıtlarının dijital ortamda olmaması nedeniyle, memurlar tek tek dosya üzerinden arşiv taraması yapmak zorunda kaldı. Bakan Vedat Bilgin bazı evrakların kaybolduğunu açıkladı.

YAŞ ŞARTI OLACAK MI?

Milyonların merakla beklediği düzenlemede en büyük soru işaretini ise yaş şartı oluşturuyor.

Ocak ayında Meclis’e gelecek olan düzenlemede yaş şartının getirilip getirilmeyeceğine AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karar vereceği belirtiliyor.

KİMLERİ KAPSIYOR?

Düzenlemeden 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olup emeklilik için gerekli çalışma yıl ve prim gün sayısını dolduranlar faydalanacak.

BAHÇELİ EKİM AYINDA NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ekim ayının başında, ''Ümit ediyorum ki bu yıl bitmeden bu yara kapanacak, bu adaletsizlik köklü bir çözümle buluşturulacaktır'' açıklamasını yapmıştı.

Bahçeli, gıda fiyatlarıyla ilgili de "3 harfli marketleri" sorumlu tutmuş sert ifadeler kullanmıştı. BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç Bahçeli'ye sert bir yanıt vermiş daha sonrasında da özür dileyerek Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı'ndan istifa etmişti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin