Erdoğan tekrarladı: Batının genelinde Türkiye'deki kadar özgür bir medya yoktur

Cumhurbaşkanı Erdoğan 7. Büyükelçiler Konferansı'nda konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan tekrarladı: Batının genelinde Türkiye'deki kadar özgür bir medya yoktur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda öğle yemeği verdi.



Burada konuşma yapan Erdoğan, medyaya yönelik açıklamalarda da bulundu. Geçtiğimiz aralık ayında Ankara'da düzenlenen Büyük Türkiye Sempozyumu'nda sarf ettiği "Dünyanın hiçbir yerinde medya Türkiye’deki kadar serbest değildir" sözlerini tekrarlayan Erdoğan, "Türkiye'de basın özgür değilmiş. Batının genelinde Türkiye'deki basın kadar özgür bir medya yoktur." dedi.



İşte, Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:



Basın özgürlüğü üzerinden teröre karşı alınan tedbirler üzerinden, terör örgütleri üzerinden Türkiye kötülenmek isteniyor. Bakıyorsunuz bir tahşiye olayı çıkıyor bu olaydan dolayı bir operasyon. Hemen olay basın özgürlüğü, basın özgür değilmiş. İddia ile konuşuyorum. Ne Avrupa’sında ne diğer ülkelerinde, türkiye’deki basın kadar özgür bir medya yoktur. Bunların hepsini gördük. Sıkıysa siz oralarda kalkın, cumhurbaşkanına başbakana saldırın, saldıramazsınız. Amerika’da, Almanya’da, Rusya'da yapamazsınız. Bunların yüzüne yüzüne, onların görsel medyada çıkan şeylerini önlerine koymanız lazım.



Büyükelçilerimizin bütün bu operasyonlara karşı son derece dikkatli olmaları gereken bir süreçten geçiyoruz. Özellikle batıda medya ve bazı odaklar Türkiye’ye karşı yoğun bir algı operasyonu içindeler. Batı medyasında türkiye2deki hadiselere ilişkin olarak çok sayıda haber yorum, bunların yanında Türkiye’nin demokrasiden nasibini almamış bir ülke gibi gösterme gayretleri bizlerin de dikkati çekiyor. Tüm bu haberlerin yalan olduğunu görüyoruz. Geliyorlar, bizimle oturuyorlar konuşuyorlar, belgeleri gösteriyoruz, bunlara rağmen bildiklerini okuyorlar. Ben özellikle şunu istiyorum, bunların karşısında dik durun. Onlara yaptıkları ahlaki olmayan bütün bu yalan haberleri, bu asparagas haberleri bunların yüzüne yüzüne çalmanız lazım.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin