Erdoğan ile Putin'den doğalgaz anlaşması. Piyasaları etkileyecek ruble kararı. Türkiye Rusya'ya doğalgaz parasını kısmi ruble ile ödeyecek

Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesinin sona ermesinin ardından ilk açıklama Rusya'dan geldi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ile Putin'den doğalgaz anlaşması. Piyasaları etkileyecek ruble kararı. Türkiye Rusya'ya doğalgaz parasını kısmi ruble ile ödeyecek

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, "Putin ve Erdoğan, Rusya'nın Türkiye'ye gaz arzı için kısmi olarak ruble cinsinden ödemeye başlama konusunda anlaştı" açıklamasında bulundu.

Novak'ın açıklamaları şu şekilde:

Putin ve Erdoğan, Rusya'nın Türkiye'ye gaz arzı için kısmi olarak ruble cinsinden ödemeye başlama konusunda anlaştı.

Putin ve Erdoğan, Rusya ile Türkiye arasındaki ticareti artırma ve her iki tarafın da enerji konularındaki beklentilerini karşılama konusunda anlaştı.

Putin ve Erdoğan "mevcut bölgesel ve küresel zorluklara rağmen" Rusya ve Türkiye'nin ilişkileri daha da geliştirme iradesini teyit etti

Ayrıca, bölgesel ve uluslararası istikrarın sağlanması için Rusya ile Türkiye arasındaki güvene dayalı ilişkilerin kilit önemini vurguladılar.

Putin ve Erdoğan İstanbul'daki tahıl anlaşmasının tam olarak uygulanmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Öte yandan, Rusya'nın resmi devlet ajansı TASS, "Erdoğan ve Putin, ulaşım, tarım ve inşaat sektörleri alanında işbirliğini geliştirmekte mutabık kaldı" bilgisini aktardı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin