En ölümcül dönem... İsveç'te çete savaşı: Üç kişi hayatını kaybetti

İsveç'te bir çete savaşı sonucunda meydana gelen patlama ve silahlı saldırılarda 3 kişi hayatını kaybetti. İsveç kamu yayın kuruluşu SVT'nin haberine göre, polis istatistiklerine göre 2016 yılından bu yana, bu ay silahlı saldırılar açısından en ölümcül dönem olarak kayıtlara geçti.

Google Haberlere Abone ol
En ölümcül dönem... İsveç'te çete savaşı: Üç kişi hayatını kaybetti

İsveç'te çeteler arasındaki şiddet olayları tırmanırken, gece boyunca yaşanan iki farklı çatışmada üç kişi öldü. 

euronews'teki habere göre çarşamba gecesi başkent Stockholm'de bir banliyöde 18 yaşında bir kişi vurularak öldürüldü.

Olaydan saatler sonra başkentin güneyindeki Jordbro'da meydana gelen silahlı saldırıda ise bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı.

Perşembe günü yine başkentin batısındaki Uppsala'da meydana gelen patlamada 20'li yaşlarda bir kadın hayatını kaybetti.

Devlet televizyonuna konuşan İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strömmer, "Son derece trajik bir gelişme. İnsanların öfke, korku ve üzüntü duyduğunu anlıyorum." ifadesini kullandı.

Biri Türkiye'de yaşayan İsveç-Türkiye (çifte) vatandaşı, diğeri ise eski yardımcısı tarafından yönetilen iki çetenin uyuşturucu ve silahlar için savaştığı belirtiliyor.

İsveç medyası, hayatını kaybeden kadının muhtemelen hedefteki kişi olmadığını ve asıl hedefin yandaki ev olduğunu aktardı. 

Kamu yayın kuruluşu SVT, ölümcül silahlı saldırılar nedeniyle ülkede eylül ayında 11 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

SVT haberinde, polisin istatistik tutmaya başladığı 2016 yılından bu yana 2023 eylül ayının silahlı saldırılar açısından 'en ölümcül dönem' olarak kayıtlara geçtiği bilgisini paylaştı. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler isveç çete çatışma
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin