Emekliye yeni zam mı geliyor? Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken açıklama. Emekli zammı için Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat mı verecek?

Milyonlarca emekliye yüzde 25 zam verildi ancak itiraz sesleri de anında yükseldi. Emekliler bu oranın yükseltilmesini istiyor. Hatta bunun için de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup bile yazdılar. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi ise emeklilere ek zam konusunda umutlandıran bir yazı yazdı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye girebileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Emekliye yeni zam mı geliyor? Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken açıklama. Emekli zammı için Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat mı verecek?

Asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük zam, memurlara verilen yüzde 20'ye yakın enflasyon zammı ve seyyanen artış sonrası emeklilere yapılacak olan temmuz zammın miktarı da belli oldu.

Emeklilere yüzde 25 zam verilecek. Ancak milyonlarca emekli bu karar isyan etti ve maaşlarındaki artış oranın yetersiz olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup bile yazdılar.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi ve aylıklara seyyanen 4 bin lira iyileştirme yapılması talebiyle mektup gönderdi.

Dernek Başkanı Kazım Ergün seyyanen zam istedi.

Milyonlarca emeklinin aylıklarda yapılacak yüzde 25'lik zamma ilave artış istediğini vurgulayan Ergün, mektubunu "Emekliler olarak talebimiz; emeklilerimizin bir nebze olsun rahatlamasını sağlayacak bir iyileştirmenin yapılması, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çekilmesi ve söz verildiği gibi 7 bin 500 lira üzerinde aylık alanlara da en az yüzde 25+4 bin lira seyyanen zam yapılarak gerçek anlamda, devlet korumalı sosyal güvenliğin hayata geçirilmesidir. Böylelikle, diğer kesimler arasında giderek açılan makas kapanacak ve adaletli bir uygulamaya erişilecektir." ifadelerini kullandı.

 

Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken emekli maaşı yazısı

Öte yandan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken bir emekli yazısı geldi. Selvi, emeklilerin şikayetini köşesine taşıdı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye girebileceğini söyledi.

Selvi'ye göre TBMM'deki görüşmeler sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla önerge verilebilir vev emeklilere verilen zam oranı artırılabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilere sözümüzü tuttuk” dedi.

“Zam oranını yüzde 25’e çıkararak emeklileri enflasyona ezdirmedik” dedi.

Cumhurbaşkanı emekli dostudur. Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışanın yanındadır. Memurlara enflasyonun üstünde zam yapılması, asgari ücretin yılda iki kez artırıp çalışanların hayat pahalılığı karşısında korunmaya çalışılması bunun ispatı. Erdoğan, her zaman refah payı artışları yaparak emeklileri de yüksek enflasyon karşısında korumaya çalıştı.

Enflasyon oranı yüzde 19.77 iken emeklilere yüzde 25 zam yapıldı.

EMEKLİLER EK DESTEK BEKLİYOR

En düşük memur maaşı 22 bin liraya çıkarılarak yapılan yüzde 85 oranındaki artış ve asgari ücretin ikinci dönemde yüzde 34 oranında artırılması nedeniyle yüzde 25’lik zam emekliyi memnun etmedi.

Emekli maaşı çalışana göre birkaç kademe geriledi. Emeklilerimiz zaten zor koşullarda yaşıyorlar. En büyük sıkıntıyı çeken kesim olmasına rağmen Erdoğan’a en büyük desteği de emeklilerimiz veriyor. Emeklilere zam oranı önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek kesinleşecek.

Emeklilerin gözü Erdoğan’da. Umutları yine Erdoğan. Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliye zam oranının artırılması yönünde talimat verirse, Meclis’te bir önergeyle bu oran artırılır.

Emekliler, seçimde Erdoğan’a çok güçlü bir destek verdiler. Bu kez de emekliler Erdoğan’dan ek bir destek talep ediyorlar.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin