Emekliye ek zamla ilgili bomba iddia. Cumhurbaşkanı Erdoğan erkene çekebilir. En az yüzde 70-80 zam gelebilir

Temmuz ayı maaş artışlarıyla ilgili emeklilere yüzde 25 zam verilmişti. Verilen bu zam emeklileri tatmin etmedi ve gözler ocak ayına çevrildi. İktidar cephesinden gelen açıklamalarda da emekliye yakın bir zamanda iyileştirme ya da seyyanen artış gözükmüyor. Ancak emekli maaş zammıyla ilgili bomba iddia gazeteci Erdal Sağlam'dan geldi. Kulisleri yoklayan Sağlam, yüzde 70-80 zamdan bahsetti ve bu zammın erkene alınabileceğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Emekliye ek zamla ilgili bomba iddia. Cumhurbaşkanı Erdoğan erkene çekebilir. En az yüzde 70-80 zam gelebilir

Emeklilerin temmuz ayında büyük zam beklentisi vardı ancak bu gerçekleşmedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de memurlara verilen 8 bin TL seyyanen zammın emeklilere de verilmesi gerektiği yönünde çağrı yapmıştı.

Ancak TBMM'de görüşülen memur ve emekli zam teklifi görüşmelerinde emeklilere yüzde 25 zam yapılması kararı alındı ve seyyanen zam isteği de kabul edilmedi...

Emekliler için büyük hayal kırıklığı yaratan bu karardan sonra sosyal medyada ek zam, seyyanen zam isteklerini yineledi.

Emekliye yapılan zamla ilgili yeni bir gelişme daha yaşanmıştı.

TÜED'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı gelmişti

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), tüm emeklilerin aylıklarına 4 bin lira ilave zam yapılması talebini yineledi.

Açıklamada "Emeklilerin kök aylıkları yetersiz kaldığı için 15 milyon emekli, yapılan düşük zamlar nedeniyle büyük hayal kırıklığına uğradı. Taban aylıkları iyileştirilmeden ve aylık hesaplama sistemleri değiştirilmeden yüzdeli zamlarla emeklilerin refahını artırmak mümkün değil. Derneğimizin aylıklara 4 bin lira seyyanen zam talebi karşılık görmediği için milyonlarca emekli geçinmekte zorlanıyor. Bunun görülmesini ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın seyyanen zam önerimizi bir kez daha yeniden değerlendirmesini talep ediyoruz." denilmişti.

Emekliye ek zamla ilgili bomba iddia. Cumhurbaşkanı Erdoğan erkene çekebilir. En az yüzde 70-80 zam gelebilir

Öte yandan emekli zammıyla ilgili gelen talepler karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise "Kamu işçisini ve memuru nasıl ortada bırakmadıysak, çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. (Deprem bölgesinin ayağa kaldırılması) Vergi artışlarından elde edeceğimiz geliri, başka yerlere aktarmayı vicdani olarak kabul edemeyiz. Bütçeyle ilgili çalışmaların semeresini gördükçe, kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız, bunu yılbaşı civarı neticelendirmeyi planlıyoruz." ifadesini kullanarak ocak ayını işaret etmişti.

Gazeteci Sağlam'dan bomba iddia geldi: Emekli zammı erkene alınabilir

Deneyimli ekonomi gazetecisi Erdal Sağlam, emeklilerin aylıklarına yapılan zamdan memnun olmaması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenleme için yılbaşına işaret etmesi hakkında, "Emeklilerin mağduriyetini kabul eden tonda konuşan Cumhurbaşkanı’nın emeklilere zam için yılbaşına kadar bekleyemeyeceği düşünülüyor. Yılbaşından önce ara zam yapmasa bile yüksek oranlı bir zammı önceden açıklayacağı tahmin ediliyor" yorumunu yaptı.

Sağlam, 10Haber'de kaleme aldığı yazısında şunları kaydetti: “Maaş zammı konusunda şimdiden başlayan şikayetlerin, telafi sözleri verilmesine rağmen, bundan sonra yoğunlaşması kaçınılmaz. O nedenle de yüksek oranlı zammın erken açıklanması bekleniyor. Yapılacak zam oranına dair bir şey söylemek için erken ama en az yüzde 70-80 oranında zam sürpriz olmamalı."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin