Emekliye ara zam ve ikramiye açıklaması. Tarih belli oldu. Ekonomi yazarı Faruk Erdem anlattı. İşte emekliye ara zamdaki 3 formül

Emekli maaşlarına ara zam ve ikramiye konusu yakından takip ediliyor. Kök maaşa yapılan Temmuz 2023 zammıyla binlerce emekli 7500 TL maaş almaya devam ediyor. 7500 TL üzeri maaş alanları da kapsayan ara zam ve ikramiye ile ilgili bir yorum da ekonomi yazarı Faruk Erdem'den geldi. Faruk Erdem emeklilerin maaşına yapılacak ara zammı ve verilecek bayram ikramiyesinin tarihini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Emekliye ara zam ve ikramiye açıklaması. Tarih belli oldu. Ekonomi yazarı Faruk Erdem anlattı. İşte emekliye ara zamdaki 3 formül

2023 temmuz zammıyla hem memur hem de SSK ve Bağ-Kur emeklilerine enflasyonun üzerinde yüzde 25 artış yapıldı.

Memur emeklileri memurlara yapılan 8 bin 77 TL'lik zammın kendilerine de yapılmasını talep ederken SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 25'lik zam oranını yeterli bulmadı ve özellikle kök maaşa zam yapıldığı için 7500 TL'lik maaş almaya devam eden emekliler de maaşlarında iyileştirme talep etti.

Emeklilere ara zam konusu gündemdeyken ekonomi yazarı Faruk Erdem'den hem ara zam hem de ikramiye hakkında önemli açıklamalar geldi.

EMEKLİ ARA ZAMMINDA ÜÇ FORMÜL

Emekli ara zammı için çalışma başladığını belirten Faruk Erdem, "Seyyanen artış olabilir veya oransal bir artış olabilir. 7500 TL'lik taban maaşın yukarı çekilmesi de söz konusu olabilir. Bu noktada tabi hem 7500 TL'nin altında hem de onun biraz üstünde maaş alanlar arasındaki makas da kapanmış oldu. Dolayısıyla 7500 TL'nin üzerinde maaş alanlar da bir miktar daha bu kapanan makasın tekrar açılmasını talep ediyorlar. Bu noktada bir ara zam formülünden bahsetmiştik. O ekim ayında TBMM'nin açılmasıyla birlikte yeniden gündeme gelecek." dedi.

EMEKLİYE ÜÇÜNCÜ BAYRAM İKRAMİYESİ GELİYOR

Ara zam dışında kulislere yansıyan bir diğer gelişmenin emekliye üçüncü bayram ikramiyesi olduğunu belirten Faruk Erdem, "Edindiğimiz bilgilere göre Çalışma Bakanlığıyla Hazine Maliye Bakanlığı bu konuda görüşüyor yani bürokratlar bu konu üzerinde çalışıyor. Biliyorsunuz bütün emekliler hem Ramazan hem Kurban Bayramında yılda iki kez ikramiye alıyorlar. Ancak bu seneye yani cumhuriyetin 100. yılına özel bir ikramiye daha gündeme gelmiş durumda. Peki nasıl olacak? İşte bu da ekim ayında belli olacak." ifadelerini kullandı.

Açıklamalarına devam eden Faruk Erdem, 29 Ekim 2023 Cumhuriyetimizin 100. yılında bütün emeklileri kapsayacak şekilde tek seferlik ikramiye ödeneceğini öğrendiklerini söyledi. Ekim ayında meclis açıldığında hem ara zam hem de ikramiye ödemelerinin gündemde olacağını belirtti.

YILIN 3. İKRAMİYESİ 5000 TL Mİ OLACAK?

YouTube hesabında açıklama yapan Faruk Erdem üçüncü ikramiye için çalışmaların devam ettiğini kaydetti ve, "Masaya ilk olarak 5000 TL rakamın geldiği ve bu rakam üzerinde uzlaşı sağlandığını öğrenmiş bulunuyor. Ancak bu değişebilir çünkü üzerinde çalışmalar devam ediyor." diye konuştu. Bakanlıkların henüz resmi açıklama yapmadığını ve çalışmalar bittikten sonra, 29 Ekim'in öncesinde konunun kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK?

Meclis 1 Ekim 2023 Pazar günü açılacak. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin