Emekliye 29 Ekim ikramiyesi verilmeyecek. Birleşik Emekliler Sendikası Başkanı Mahmut Şengül'den MedyaTava TV'de emeklileri çok üzecek açıklama: Şubat 2024'ten önce emeklilere ödeme yok

Emeklilerin gözü 29 Ekim'de verileceği öne sürülen 5 bin liralık ikramiyeye çevrilmişti. Kötü haberi MedyaTava TV'ye konuşan Birleşik Emekliler Sendikası Başkanı Mahmut Şengül verdi. Emeklilere Şubat 2024'ten önce herhangi bir ödeme yapılmayacağını savunan Şengül, "En düşük emekli kök maaşının 15 bin 500 liraya çıkarılmasını ve bunun üzerine yüzde 25 enflasyon farkı verilmesini talep ettik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

MedyaTava TV’den İlke Özalp’in sorularını yanıtlayan BES Genel Başkanı Mahmut Şengül çok önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Şengül emekliye 5000 TL 29 Ekim ikramiyesi verileceğine yönelik iddialara karşı çıktı ve emeklilere Şubat 2024’den önce herhangi bir ödeme yapılmayacağını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da ortak basın açıklaması yapan Birleşik Emekliler Sendikası üyelerinin taleplerini dile getiren Şengül; en düşük emekli kök maaşının 15 bin 500 liraya çıkarılmasını, üzerine yüzde 25 enflasyon farkı verilmesini talep ettiklerini söyledi.

EMEKLİLERİN BİRLEŞMESİ GEREKİYOR

Şengül, kök maaş yükseltme işlemi yapıldıktan sonra ayrımsız bütün emeklilere yüzde 25 enflasyon farkı verilmesi gerektiğini anlatarak, tüm emekli maaşlarının tabanda değil tavanda eşitlenmesi gerekliliğini ifade etti.  

Özellikle sağlıkta katkı payının kaldırılmasının öneminden bahseden Mahmut Şengül, EYT yasasının ne gibi mağduriyetler yarattığını anlatarak, emeklilerin milli gelirden payına düşeni alması için birleşmesi gerektiğinin altını çizdi.

Video haberin tamamı MedyaTava TV YouTube kanalında.

 

 

Kaynak: MedyatavaTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin