Emeklileri heyecanlandıracak açıklama: 15 bin TL promosyon. Rekabet kızışıyor, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na 'devreye gir' çağrısı geldi. Hangi banka ne kadar emekli promosyonu veriyor?

Emeklileri sevindirecek açıklama Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin'den geldi. Emeklilere yönelik banka promosyonu ücreti konusunda sevindirici haberi veren Şahin, emeklilerin dikkat etmesi gereken kuralları açıkladı ve yeni rakamı duyurdu. Öte yandan hangi bankanın ne kadar emekli promosyon ücreti verdiği de belli oldu. İşte banka banka promosyon ücretleri...

Google Haberlere Abone ol
Emeklileri heyecanlandıracak açıklama: 15 bin TL promosyon. Rekabet kızışıyor, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na 'devreye gir' çağrısı geldi. Hangi banka ne kadar emekli promosyonu veriyor?

Bankalar arasında emeklilere yönelik verilen emekli promosyon ücretinde rekabet yaşanıyor. 7 bin liranın üzerine çıkan emekli banka promosyonları 8 bin lira sınırına kadar çıktı.

Kamu bankaları ise şu anda en düşük emekli promosyon ücreti veren bankalar konumunda. Onların da yarışa girmesiyle birlikte rakamların daha da artması bekleniyor.

Öte yandan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin'den bununla ilgili çok önemli açıklama geldi...

Paramedya'nın haberine göre son dönemde bazı bankalar tarafından maaşını taşıyan emeklilere yüksek promosyonların verileceği açıklandı.

Bu promosyonlardan faydalanmak için maaşını taşımak isteyen vatandaşların sıkıntılar yaşadığını aktaran Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, emekli maaşına haciz konamayacağını bu yüzden bankaların müşterilerinin gitmemesi için maaşlarına bloke koyduğunu söyledi.

Şahin, “Emekliler çok büyük bir kalabalık. Normalde promosyon olayını biz 2-3 yılda bir kurumlarda görüyoruz, duyuyoruz. İşçiler ve memurlar adına kurumlar bankalarla pazarlık yapıp, promosyon alıyorlar. O rekabet esnasında miktar giderek artabiliyor. En kalabalık ekip aslında emekliler. Aslına bakarsanız emekliler adına bakanlığın bankalarla bir pazarlık yapması lazım. Bütün emekliler adına tek çatı altında daha ciddi rakamlar emeklilere promosyon olarak sağlanabilir” dedi.

Emeklileri heyecanlandıracak açıklama: 15 bin TL promosyon. Rekabet kızışıyor, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na 'devreye gir' çağrısı geldi. Hangi banka ne kadar emekli promosyonu veriyor?

EMEKLİLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN KURALLAR VAR

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin “Fakat şu anda bunu yapamıyorlar, yapmıyorlar sebebini bilmiyorum. Emeklilerin bu konuda dikkat etmesi gereken kurallar var. Promosyon bir pazarlıktır, serbest bir piyasadır. Emekliler istedikleri bankadan alabilirler. Dolayısıyla bankalar emeklileri kendi bankalarına çekmek için yüksek promosyonlar veriyorlar. Yalnız bu noktadan sonra sıkıntılar başlıyor. Normalde emeklinin maaşına haciz konamaz. Ancak bankalar haciz konamaz olayından yola çıkarak, bloke koyuyorlar. Yani kendisinden gitmesini istemiyorsa, kredi ve kredi kartı varsa, hesaba bloke koyuyor. Gitmesin diye sıkıntı çıkartıyor” diye konuştu.

 

EMEKLİLER İSTEDİKLERİ BANKAYI SEÇEBİLİR

“Emeklinin eğer ki sözleşme süresi bitmişse gitme hakkı var” diyen Şahin “Fakat süresi bitmeden gitmek istiyorsa o almış olduğu promosyonun kalan süreye olan oranı belirleniyor ve o tutar ödenerek, bankadan ayrılabiliyor. Yalnız bankalar bloke koyuyorlar. Bloke konusunda da Yargıtay Genel Kurulu’nun bir kararı var. Yani emeklinin promosyon hariç devlet tarafından verilen bütün ödemelerine ne haciz konulabilir ne de bloke konulabilir. Bankalar bu blokeyi koyuyorlar ve o konu çözülene kadar o kişiyi göndermiyorlar. Blokeyi de mahkeme kararıyla çözdürdükten sonra o blokeyi kaldırarak, yeni bir bloke koyuyorlar. Emekliler şimdi işlerini bırakıp bankalarla bu uğraş içerisine girdiler” dedi.

EMEKLİLER BAŞKA BANKAYA GİDEBİLİR, ENGELLEYEMEZSİNİZ

Emeklilerin istediği zaman istediği bankaya gidebileceğini, bunu engellemek isteyen bankalara cezai yaptırım uygulanması gerektiğinin altını çizen Şahin, “Normalde yapılması gereken; emekli istediği zaman istediği bankaya gidebilir, yüksek fiyat veren ya da vermeyen fark etmez. Emekli gidebilir, bunu engelleyemezsiniz. Ancak gitmemesi için kendilerince önlemler alıyorlar. Fakat hukuku çiğniyorlar. Bu anlamda bankaların uyarılması gerekiyor. Mahkemeler kararı verirken ‘sadece blokenin kaldırılması’ diyor fakat o kaldırılma esnasında 6, 8, 10 ay her ne kadarsa emeklinin bir mağduriyeti oluşuyor. Mağduriyetin de bir karşılığının ödetilmesi lazım ya da bankaya bir ceza verilmesi lazım. Banka yaptığıyla kalıyor” diye konuştu.

 

Şahin “Dolayısıyla bitirmiyorlar, devam ediyorlar. Öyle ki; bankalar şu anda ‘bana borcu var’ diye blokeyi koyuyor, daha sonra ‘bloke kaldırıldı’ dendiğinde onu alıp icra dosyasına koyuyor. Sonra diyor ki, ‘ben icra dosyasındaki parayı aldım’. Hesabından almadım.’ Bu çok yanlış bir şey; siz ekiplerinizle, hukukçularınızla emekliye hayatı çekilmez hale getiremezsiniz. Burada hukukun onlara bir ceza vermesi gerekiyor. Sadece kaldırmayla yetinilmemeli. Bunun mutlaka bir yaptırımı olmalı ve emeklilerin de promosyonla rahat bir nefes alması sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

PROMOSYON ÜCRETİ 15 BİN LİRAYI GEÇEBİLİR

Bakanlığın çalışmasıyla birlikte emeklilerin eline 10-15 bin TL fazla promosyon geçebileceğini de belirten Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, “Bazı kurumlarda 30-32 bin TL’ye çıkan promosyon görüşmelerinin olduğunu duyuyoruz. Bunun sebebi ne? 12 bin çalışanın olması. Burada 12 milyon emekli var. Bakanlık; 12 milyon emekliyle bankaların karşısına çıkarsa emeklilerin eline 10-15 bin TL belki daha fazla promosyon geçebilir” diye konuştu.

 

EMEKLİ PROMOSYON ÖDEMESİ ALMANIN ŞARTLARI NELER?

Emekli promosyon ödemesini alacağınız bankaya 3 yıl maaşınızı o bankadan alacağınıza dair taahhütte bulunmanız gerekiyor. Kredili hesap ve fatura gibi şartlar bulunmazken '3 yıl maaşımı bu bankadan alacağım' taahhüd şartı bulunuyor.

HANGİ BANKA NE KADAR PROMOSYON ÜCRETİ VERİYOR?

Yapı Kredi promosyon ücreti

3 yıllık taahhütle, aylığı 1 bin 499 TL’ye kadar olanlar için 4 bin 850 TL, bin 500 TL-2 bin 499 TL arasına 6 bin TL, 2 bin 500 TL’nin üzeri için 7 bin 250 TL promosyon ödeniyor. 60 gün içerisinde iki yeni fatura ödeme talimatı verilmesi durumunda 100 TL ek nakit ödül alabiliyor. İlk kez kredi kartı alan veya promosyon tarihinden önceki 3 ay içerisinde mevcut kartları ile hiç harcama yapmamış olan müşteriler; kampanyadan sonra toplam 500 TL harcama sonrasında ek 150 TL nakit promosyon alıyor. Böylece promosyon miktarı 7 bin 500 liraya ulaşabiliyor.

ING Bank promosyon ücreti

3 yıllık aylık taşımama taahhüdü ve başka bir hizmet zorunluluğu olmaksızın ile aylık tutarı 1500 TL’ye kadar olanlar 4.650 TL, bin 500 TL 2 bin 500 TL arasındakiler 5 bin 800 TL, 2 bin 500 TL’nin üzeri aylık alanlar 7 bin TL nakit promosyon alıyor. Ayrıca, bankaya yönlendirilen her emekli için, kişi başına 250 lira olmak üzere, 5 kişiye kadar toplam bin 250 lira fazladan ödeme alınabiliyor. Böylece promosyon miktarı 8 bin 250 liraya ulaşıyor. Aylık almak için bankaya verilen 3 yıllık taahhüdün bozulması halinde, promosyon bedeli, taahhüdün kalan süresi dikkate alınarak kıstelyevme (gün esası) göre geri alınıyor.

Garanti BBVA promosyon ücreti

3 yıllık taahhüt karşılığında bin 500 TL’ye aylık alanlar 4 bin 850 TL, bin 500-2 bin 500 TL arasına 6 bin TL, 2 bin TL ve üstüne 7 bin 250 TL nakit promosyon veriliyor. Banka, paramatiklerde emekliler için hazırlanan özel menüyle, maaşın tamamını tek tuşla ve bozuk paraya kadar çekim olanağı veriyor. Emekliler için yüzde 2,64’ten başlayan faiz oranıyla kredi fırsatı da sağlanıyor. Taahhüdün bozulması halinde nakit promosyon, yine gün esasıyla geri isteniyor.

İş Bankası promosyon ücreti

Mevcut maaşını İş Bankası’ndan alan, ilk emekli maaş ödemesi için İş Bankası’nı tercih eden veya mevcut emekli maaşını 27 Haziran - 30 Eylül 2022 tarihleri arasında geçerli kampanya çerçevesinde bankaya taşıyan SGK emeklileri (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur), aylıklarına göre 5 bin TL’ye kadar promosyon alıyor. 1 bin 499 TL için 3 bin 500 TL, bin 500 - 2 bin 499 TL arası aylıklar için 4 bin 250 TL, 2 bin 500 TL ve üzeri için 5 bin 000 TL promosyon veriliyor. Ayrıca emekli tanıdıklarına aylıkları için referans olanlara 500 TL’ye varan Pazarlama MaxiPuan’ı tanımlanıyor.

Akbank promosyon ücreti

Emekli aylıklarını 3 yıllığına buraya taşıyanlar, bin 499 liraya kadar 4 bin 650 TL, bin 500 TL 2 bin 499TL arası için 5 bin 800 TL, 2.500 TL ve üzeri için 7 bin lira nakit promosyon alıyor. Ayrıca 2 ayrı otomatik ödeme talimatı karşılığında 250 lira ve kredi kartı harcamalarına da 500 liraya kadar chip-para ödemesi yapılıyor.

Denizbank promosyon ücreti

Emekli maaşını DenizBank’tan 3 yıl süre ile alma sözü veren emeklilere 1750 TL’ye varan nakit promosyon veriliyor. Maaş tutar aralığı 0-1499 TL olanlara 675 TL, 1500 TL - 2 bin 500 TL arası maaş alanlar 850 TL, 2 bin 500 TL ve üzeri maaş alanlar ise 1000 TL promosyon alabiliyor.

QNB Finansbank promosyon ücreti

QNB Finansbank, 5 bin TL’ye varan promosyon imkanı sunuyor. Aylık 1499 TL altında maaş alanlara 3 bin 500 TL, aylık 1500 TL ile 2 bin 499 TL arasında maaş alanlara 4 bin 250 TL, 2 bin 500 TL ve üzeri maaş alanlara 5 bin TL promosyon ödemesi yapılıyor.

TEB promosyon ücreti

Emekli maaşını 36 ay boyunca TEB’den almayı taahhüt eden ve taahhüt süresi boyunca en az iki adet otomatik fatura ödeme talimatı bulunduran emekli maaş müşterileri 5 bin 500 TL’ye varan nakit promosyon ödüyor.

Türkiye Finans promosyon ücreti

SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur emekli maaşlarını Türkiye Finans aracılığı ile alan ya da almak isteyen ve promosyon başvurusunda bulunan tüm müşterilerine, 36 ay boyunca maaşlarını Türkiye Finans bankası aracılığı ile alacaklarına dair başvuruda bulunmaları halinde; 1.499 TL'ye kadar emekli maaşı alanlara 2.250 TL’ye kadar, 1.500 TL ile 2.499 TL arasında emekli maaşı alanlara 3.000 TL’ye kadar, 2.500 TL ve daha fazla maaş alanlara 5.000 TL’ye kadar promosyon ödemesi yapılacaktır. Kampanya 30.09.2022 tarihine kadar emekli maaşını bu bankaya taşıyan müşterileri kapsamaktadır. Promosyon tutarlarına ek olarak emekli maaşını bankaya taşıdıktan sonra emekli yakını getiren müşterilere her yakını için 250 TL, toplamda 2,500 TL’ye varan nakit ödül ödeniyor.

Ziraat Bankası promosyon ücreti

SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emekli maaş ödemelerini Ziraat Bankası'na taşıyan müşterilere; 1.500 TL altında emekli aylığı alanlara 500,00 TL, 1.500 TL ila 2.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 625,00 TL, 2.500 TL ve üzerinde emekli aylığı alanlara 750,00 TL tutarında olmak üzere, 3 yıllık peşin promosyon ödemesi yapılmaktadır.

Halkbank promosyon ücreti

1.500 TL altında emekli maaşı alanlara 500 TL, 1.500 TL ile 2.500 TL arasında emekli maaşı alanlara 625 TL, 2.500 TL üzerinde emekli maaşı alanlara ise 750 TL tutarında promosyon ödemesi yapılacaktır.

Vakıfbank promosyon ücreti

1 (bir) aya isabet eden emekli maaşı tutarı; 1.500.-TL’ye (1.500.-TL hariç) kadar olanlara 3 yıl için toplam 500.- TL, 1.500 - 2.500.-TL (2.500.-TL hariç) arasında olanlara 3 yıl için toplam 625.- TL, 2.500.-TL ve üzeri olanlara 3 yıl için toplam 750 TL 3 (üç) yıllık süre için peşin ve nakdi olarak promosyon ödemesi yapılacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin