Emeklilere seyyanen zam mı geliyor? Emekli maaş zammında son durum ne. SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan tv100'de flaş açıklama

Memurlara verilecek olan temmuz zammıyla ilgili çalışma sona erdi ve kanun teklifi olarak TBMM'ye sunuldu. hazırlanan teklifte emeklilere yönelik zam düzenlemesi yer almadı. Emeklilere yapılacak olan zamla ilgili açıklama yapan SGK uzmanı Özgür Erdursun ne olacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Emeklilere seyyanen zam mı geliyor? Emekli maaş zammında son durum ne. SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan tv100'de flaş açıklama

Memurların maaşlarını yşükselten kanun tasarısı TBMM'ye sevk edildi.

Teklifte en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltiliyor. Memurlara enflasyon oranında zam verilirken, 8 bin lira da seyyanen artışy öngörülüyor.

Memurlara verilecek olan zam çalışması TBMM'ye sunuldu ancak teklifte emekliler ile ilgili bir madde yer almadı.

SGK uzmanı Özgür Erdursun, tv100'de 10'dan 12'ye programında Kerem Kırçuval'ın emekli zammıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Erdursun, "Biz %18’ler civarında bir enflasyon bekliyorduk zaten ama bunun bir önemi yok. Şu anda 14 milyon emekliye %19,77 enflasyon farklı verirseniz bunu emekliler kabul etmez. Herkes ayrıca bir refah payı veya bir zam yapılmasını bekliyor, önümüzdeki haftaya kadar bu durum netleşecek." açıklamasında bulundu. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin