Emekli zammından EYT'liler yararlanacak mı? EYT'den emekli olacak olanlar en düşük 7500 TL mi alacak? SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi verdi ve en düşük emekli aylığının 7500 lira olduğunu açıkladı. Bu açıklama sonrasında gözler EYT'den emekli olacak olanlara çevrildi. Erdoğan'ın müjdesini verdiği zam, nisan ayında emekli olacak olan EYT'lileri de kapsayacak mı? SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan bununla ilgili açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Emekli zammından EYT'liler yararlanacak mı? EYT'den emekli olacak olanlar en düşük 7500 TL mi alacak? SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü canlı yayında, "Çalışmamızı yaptık, burada açıklayacağım. Güzel bir müjde vereyim. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 olacak."  çıklamasında bulunmuştu.

En düşük emekli maaşı 5 bin 500 liraydı. En düşük emekli maaşına yüzde 36.4 zam yapılmış oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün Türkiye Emekliler Derneği'ni (TÜED) ziyaret ederek Başkan Kazım Ergün ve dernek yöneticileriyle görüşmüştü.

Bilgin, görüşme sonrası Ergün ile düzenlediği basın toplantısında, en düşük emekli aylığını yükseltecek alternatif modeller üzerinde çalıştıklarını, önerilerini en geç gelecek hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacaklarını söylemişti.

Ergün, görüşmede, emeklilerin talep ve beklentilerini içeren 23 maddelik bir dosyayı Bakan Bilgin'e verdi. Dosyada, emeklilerin intibak sorununun çözülmesi, en düşük emekli aylığının asgari ücrete seviyesine yükseltilmesi, bayram ikramiyesinin en düşük emekli aylığına endekslenmesi ve seyyanen zamlarla emekliye refahtan pay verilmesi istenmişti.

 

SGK uzmanı Erdursun'dan açıklama geldi

Emekliye yapılan zamla ilgili tv100 canlı yayına bağlanan SGK uzmanı Özgür Erdursun da "Bu zam tüm emeklilere yapılmayacak ancak umarım kamuoyunda bir baskı oluşur ve tüm emeklilere yapılır. Çünkü en düşük emekli aylığını yüzde 58 oranında bir zam yapılmıştı. Her geçen gün en alttaki emekli aylığı ile makas daralıyor" ifadesini kullandı ve zammın bütün emekliler için geçerli olmadığını açıkladı.

Erdursun aynı zamanda sosyal medya hesabından da EYT'lileri ilgilendiren bir açıklama yaptı ve yeni yapılan zammın EYT'den emekli olacak olanları da kapsadığını belirterek, "EYT’den emekli olan da en az 7.500₺ emekli aylığı alacak!" paylaşımında bulundu. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin