Zam bekleyen emekliye kötü haberi canlı yayında verdi. En düşük emekli aylığı 7500 TL oldu. Bütün emeklilere zam yapılacak mı? SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün bir müjde verdi ve en düşük emekli maaşının 7500 TL'ye yükseltildiğini açıkladı. Yapılan zamla ilgili sıcağı sıcağına bir açıklama yapan SGK uzmanı Özgür Erdursun, emeklileri üzecek açıklamayı tv100 canlı yayınında duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Zam bekleyen emekliye kötü haberi canlı yayında verdi. En düşük emekli aylığı 7500 TL oldu. Bütün emeklilere zam yapılacak mı? SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün NTV ve Star TV ortak canlı yayınında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ekonomiye ilişkin soru üzerine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığında Ekonomi Politikaları Kurulu'nun çalışmalarını sürdürdüğünü, kendisine de raporlar verdiğini anlattı.

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in emeklilere yönelik bir müjdesi vardı; en düşük emekli aylığının ve emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin yükseltilmesi için bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Nasıl bir çalışma söz konusu ve asgari ücret için de benzer bir düzenleme, yeni bir artış söz konusu olur mu ara dönemde?" şeklindeki soruyu Erdoğan, şöyle yanıtladı:

"Bu ekrandan o zaman bunu açıklayayım. Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla bu çalışmayı yaptık. Demek ki açıklamak yine bana kaldı. Şimdi çalışma tamamlanınca ayrıca sunacaklar ama ben bu akşam buradan güzel bir müjdeyi vermiş olayım. O da bunu 7 bin 500 lira olarak inşallah bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlı olsun."

SGK uzmanı Özgür Erdursun da bugün emeklilere yapılan zamla ilgili tv100'de 10'dan 12'ye programında önemli açıklamalarda bulundu.

En düşük emekli aylığına zam yapıldığını belirten Erdursun, bütün emeklilerin bu zamdan faydalanamyacağını açıklayarak emeklilere kötü haberi verdi.

Erdursun, "Bu zam tüm emeklilere yapılmayacak ancak umarım kamuoyunda bir baskı oluşur ve tüm emeklilere yapılır. Çünkü en düşük emekli aylığını yüzde 58 oranında bir zam yapılmıştı. Her geçen gün en alttaki emekli aylığı ile makas daralıyor" ifadesini kullandı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin