Elindeki sopayla barınaktaki köpeği katletti. Sosyal medya Konya ve Mamak'ta yaşanan barınak vahşeti için ayağa kalktı

Konya Hayvan Barınağı'nda yaşanan vahşet Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Sanatçı Hayko Cepkin tarafından paylaşılan videoda barınak görevlisinin bir köpeği başına kürekle vurarak katlettiği görüldü. Mamak Belediyesi'ne ait hayvan barınaklarında da 'Köpekler aç bırakılıyor' iddiası Mamak'ta beslediği sokak köpeklerinin belediye ekipleri tarafından öldürüldüğü iddiası da gündem oldu. Olayla ilgisi bulunan 2 kişi tutuklandı. Haberlere ise erişim engeli geldi.

Google Haberlere Abone ol
Elindeki sopayla barınaktaki köpeği katletti. Sosyal medya Konya ve Mamak'ta yaşanan barınak vahşeti için ayağa kalktı

Türkiye dün akşam saatlerinden beri Konya ve Mamak'ta yaşanan köpek katliamlarına isyan etti. Konya Hayvan Barınağı'nda yaşanan vahşet Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Sanatçı Hayko Cepkin tarafından paylaşılan videoda barınak görevlisinin bir köpeği başına kürekle vurarak katlettiği görüldü. Mamak Belediyesi'ne ait hayvan barınaklarında da 'Köpekler aç bırakılıyor' iddiası Mamak'ta beslediği sokak köpeklerinin belediye ekipleri tarafından öldürüldüğü iddiası da gündem oldu. Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Konya'da barınaktaki hayvanların telef edildiği iddiasına ilişkin yasal sürecin başlatıldığı bildirildi. Gözaltına alınan M.B. ve S.Ç, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Buradaki işlemlerin ardından gözaltına alınan Murat Bacak ve köpeği sürükleyerek götüren Sefa Çakmak çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği'nce 'Bir ev Hayvanına veya Evcil Hayvana İşkence Etme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERLERE ERİŞİM ENGELİ

Konya’da yaşanan olaya ilişkin haberlere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın talebiyle erişim engeli getirildi. Cinayete dair haberler ve sosyal medya paylaşımları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın talebiyle, Ankara 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla erişime engellendi ve silinmelerine hükmedildi.

AK PARTİLİ ÇELİK'TEN AÇIKLAMA: ASLA MÜSAMAHA GÖSTEREMEYİZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten de konuya ilişkin açıklama geldi. "Konya'da hayvanlara karşı sergilenen vahşi tutum, hepimizin vicdanını yaraladı ve derinden üzdü. Bütün canlıların ortak kaderi paylaştığına inanan bir değerler sistemine sahibiz. Hayvanlara yapılan zulümlere asla müsamaha göstermeyiz" ifadelerini kullandı.

Çelik, Konya'da barınaktaki hayvanların telef edilmesine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bütün canlıların aynı evrenin parçası olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Konya'da hayvanlara karşı sergilenen vahşi tutum, hepimizin vicdanını yaraladı ve derinden üzdü. Bütün canlıların ortak kaderi paylaştığına inanan bir değerler sistemine sahibiz. Hayvanlara yapılan zulümlere asla müsamaha göstermeyiz. Evlatlarımızın ve vatandaşlarımızın sahipsiz hayvanlar tarafından saldırıya uğramasını, vatandaşlarımızın mağdur olmasını engelleyecek tüm tedbirleri alacağız. Aynı zamanda da hayvanların eziyet ve zulüm görmesini engelleyecek mücadeleyi vermeye devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi, hem sokak hayvanlarına sahip çıkacak hem de insanımızın bu tür sorunlarla karşılaşmamasını sağlayacak tavrımızı daha etkili şekilde uygulayacağız. Yetkililer bu doğrultuda gerekli tedbirleri almak üzere talimatlandırılmıştır. Konya'daki kahredici görüntülerin ardından Valiliğimiz ve Belediyemiz hemen müdahale etmiştir. İlgili kişiler görevden alınmıştır. Başsavcılık soruşturma başlatmıştır."

EMİNE ERDOĞAN'DAN SERT TEPKİ 

"İnsanı insan yapan vicdanı ve merhametidir. Aynı dünyayı paylaştığımız canlıları korumakla mükellefiz. Şiddetin ne dinimizde yeri vardır ne de fıtratımızda. #Konya'daki hepimizi derinden üzen hadiseyi şiddetle kınıyor ve cezasız kalmayacağına inanıyorum."

GÖRMEYİN GÖRMEYİN VAHŞETİ...

Cepkin paylaşımında, "Yetkin kişiler ulaşsın diye yayınlıyorum. Yoksa görüntünün üstünü hemen elimle kapattım siz de kapatın. Görmeyin, görmeyin vahşeti, ziyan olsun bu vicdansızları hayatı, zehir olsun yaşamı, gülmeye yeltense ağlamak nasip olsun nesiyle gurur duyayım lan ben bu hayatın" ifadelerine yer verdi.

Konya'da Konya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ndeki görevlinin bir köpeğe elindeki kürekle vurarak ölümüne neden olan görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hayvan Rehabilite Merkezimizde hepimizi derinden sarsan olayı gece inceledik, sorumluları açığa aldık, suç duyurusunda bulunduk ve şüpheliler gözaltına alındı. Süreci tüm yönleriyle sonuna kadar hassasiyetle takip edeceğiz." ifadesini kullandı.

Öte yandan, Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Murat Bacak ve köpeği sürükleyerek götüren Sefa Çakmak çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği'nce 'Bir ev Hayvanına veya Evcil Hayvana İşkence Etme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BELEDİYE SORUŞTURMA BAŞLATTI

Konu ile ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada soruşturma başlatıldığı ifade edilerek, "Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde yaşandığı iddia edilen üzücü olay hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bu hususlarda kurumsal hassasiyetimiz en üst noktadadır. Konu etraflıca değerlendirilerek sorumlular hakkında yasal işlem ve suç duyurusu yapılacaktır.” denildi.

Sosyal medyada isyan ettiren bir olay da Mamak'ta yaşandı. Beslediği sokak köpeklerinin belediye ekipleri tarafından öldürüldüğünü söyleyen Aynur Öztürk, zabıta ekipleri tarafından darp edildiğini iddia etti. 

Sosyal medya hesabından bir de video paylaşan Öztürk, barınaklarda hayvanlara iyi bakılmadığını ve kanlar içinde öldüklerini söyledi. 

Durumu anlatan Öztürk şu ifadeleri kullandı: "Gönüllü olarak baktığım küpeli, kısırlaştırdığım köpeklerimin barınağa alınacağı söylendi. Eşimle birlikte olayın olduğu yere geçtik. Barınak aracının içerisinde kanlar içerişimde yatan iki köpek vardı. Bir de benim baktığım 3 yaşındaki 'Haçiko' cinsi köpeğim vardı. Onu da bayıltmışlar, çırpınıyordu. O köpeğimi geri aldım. Onu kurtardım fakat araç içerisindeki kanlı iki köpeğin akıbetini bilmiyorum. Ardından da zabıta ekipleri geldi. Video çekiyordum. Mamak Belediyesi zabıta ekipleri elimden çekti ve beni darp etti. Telefonumu yere fırlatıp yamulttular. Beni itmeye başladılar. Parmağımda darp izi var. Kendi köpeğimi kanlar içerisinde olan arabaya attıklarını gördüm. Zabıta ekipleri tarafından darba uğradım" ifadelerini kullandı.

HAYVANSEVERLERLE TARTIŞMA ÇIKTI

İnternette paylaşılan görüntülere göre bir grup hayvansever söz konusu barınağa gitti. Mamak Belediyesi'ne ait barınağa girmek isteyen hayvanseverlere görevliler izin vermedi. İki grup arasında tansiyon yükseldi, küfürler, tehdit ve hakaretler havada uçuştu. Olaya jandarma ekipleri müdahale etti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin