Elinde dolar olanlara çağrı yaptı gram altının çıkacağı seviyeyi duyurdu. İslam Memiş ekim ayında olacakları açıkladı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, elinde dolar olan vatandaşlara çağrı yaptı ve ekim ayını işaret etti. Altında yeni rekorların görüleceğini belirten Memiş, gram altının ne kadar olacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Elinde dolar olanlara çağrı yaptı gram altının çıkacağı seviyeyi duyurdu. İslam Memiş ekim ayında olacakları açıkladı

Altın piyasalarının inişli çıkışlı seyri, finans analistlerinin yakından takip ettiği bir konu haline geldi. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu dalgalı hareketlilikle ilgili yeni bir değerlendirme yaptı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararının yaklaşmasıyla piyasalarda denge kaybı yaşanıyor. İslam Memiş, altın piyasasının mevcut durumunu değerlendirdi ve gelecek hakkında önemli tahminlerde bulundu.

İslam Memiş, teknik analizler ışığında ons altın için şu değerlendirmeyi yaptı: "Ons altın 1.921 dolarda. 1.930 dolar test edildi, geri geldi. FED'e kadar baskılanma süreci devam ediyor.

Teknik olarak 1900 – 1930 dolar aralığını takip ediyoruz. Yükselişin devam etmesi için 1.930'un kırılması lazım, düşüşler için 1900 altı. Dar bant aralığında."

İslam Memiş, elinde dolar bulunanları altındaki düşüşleri fırsat olarak değerlendirmeleri konusunda uyardı; ekim ayını işaret ederek şöyle devam etti: "Elinde dolar olanlar ons altın tarafındaki düşüşleri fırsat olarak değerlendirebilir. Parite üzerinden altın, gümüş, euro yapabilirsin.Ons tarafında ekim ayı itibarıyla rüzgâr tersine dönecek ve 2.000 seviyesini göreceğiz. Orta ve uzun vadede yön yukarı."

Altın fiyatlarına dikkat çekti

Fed'in faiz kararına kadar altında baskı olacağını ifade eden Memiş, "FED’e kadar baskı altında kalacak, FED sonrası altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlere hazır olun. 1800'lü rakamları konuşmaya başlayacağız. Dolar güçlü duruştan dolayı gram altında da düşüş görmüyoruz, ons tarafındaki gibi" diye konuştu.

İslam Memiş, devamında bir kez daha ekim ayına dikkati çekerek şunları anlattı: "Ekim ayı itibarıyla ons altın ve gram altında yeni rekorlar bizi bekliyor olacak. Bu baskılanmaya hazırlık yapmanız lazım. Ekim hazırlığınızı yapın, bunlar altın yatırımcısı için fırsat oluşumu. 2024 yılında ise 2 bin 500 TL ve üzeri rakamları göreceğiz, 2025'te ise 3 bin 500 TL ve üzeri rakamları göreceğiz gram altında."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin