Ekşi Sözlük hakkında soruşturma! Hedefte o başlık var…

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Ekşi Sözlük' isimli sosyal paylaşım sitesinde yer alan "halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor" başlığıyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Ekşi Sözlük hakkında soruşturma! Hedefte o başlık var…

Başsavcılıkça yapılan açıklamada, "Ekşi Sözlük" isimli sosyal paylaşım sitesinde yer alan "halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor" başlıklı içerik hakkında, başlık ve başlık altında yer alan paylaşımlarda suç ve suç unsuru içeren ifadeler bulunduğu kanaatine varıldığı aktarıldı.

Bu paylaşımla ilgili şüpheli şahıs veya şahıslar hakkında, Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) yer alan, "suç işlemeye tahrik" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından resen soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Bu aşamada soruşturma sonucunda belirlenen hukuki durum ve delil durumu dikkate alınarak değerlendirme yapılacağı da açıklandı.

EKŞİ SÖZLÜK'TEN AÇIKLAMA

Ekşi Sözlük'ün resmi Twitter hesabından da konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"dünden bu yana tarafımıza yönlendirilmiş iftira ve yalanlarla beslenen algı çalışması ve sosyal medya linci ile alakalı açıklama yapmak isteriz.

tüm sosyal mecralarda olduğu gibi sözlük'te de başlıklar ve içerikler denetimden geçmeksizin, kullanıcılar tarafından yazılmaktadır. şikayet üzerine hukuk ekibimizce inceleme yapılmaktadır. şikayetler ve oluşan hassasiyet üzerine ilgili başlıklar kapatılmıştır.

"turkish state of israel" başlığı, reddit isimli internet sitesinde paylaşılmış bir haritanın sözlük'e taşınması ile açılmıştır, harita sözlük yazarları tarafından üretilmiş değildir. ilgili reddit sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

ayrıca moderasyon tarafından ideolojik sebeplerle silindiği iddia edilen entry'lerin bu yönde bir algı yaratmak amacıyla yazarın kendisi tarafından silindiği tespit edilmiş olup, konu ile alakalı detaylı açıklamamıza https://eksisozluk.com/entry/126713435 üzerinden ulaşabilirsiniz.

yalan, iftira ve hakaretlerle bu algı çalışmasını yürütenler hakkında tüm hukuki haklarımızı saklı tutmaktayız.

ekşi sözlük, her kesimin düşüncelerini özgürce dile getirdiği bir oluşum ve öncelikli amacımız bunu koruyabilmek. hukuka aykırılık ve nefret söylemi içeren entry'leri bize https://eksisozluk.com/iletisim ya da ilgili entry'nin altında bulunan "..." butonu üzerinden iletebilirsiniz."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin