Torpil iddiasıyla çalkalanan Ekşi Sözlük'ten cevap

Ekşi Sözlük'te Alexandra Arzat’ın torpille yazar yapıldığı ve Alexandra Arzat'ı diline dolayan bir yazarın uçurulduğu iddiasına sözlük yönetiminden yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol
Torpil iddiasıyla çalkalanan Ekşi Sözlük'ten cevap

Ekşi Sözlük'ün 'kanzuk' nickli CEO'su Başak Purut’un 'alexandraarzat' nickli nişanlısı Alexandra Arzat’ı torpille yazar yaptığı ve bir sözlük yazarının, alexandraarzat’ı diline dolaması nedeniyle uçurulduğu iddiası Ekşi Sözlük'ü karıştırdı.

Sözlükte boykota neden olan iddiaların ardından Ekşi Sözlük'ten bir açıklama yapıldı.

Ekşi Sözlük'ten iddialarla ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

"Merhaba,

yaşananlar ve yansıtılanlar üzerine oluşan kanaat neticesinde açıklama yapmak isteriz. londonphile nick'li yazarın uçurulma sebebi moderasyon tarihçesidir. daha önce nefret söylemi sebebiyle çaylak edilen yazar, sonrasında da nefret söylemine devam etmiş fakat bu sebeple tekrar silinen entry'sine yönelik olması gereken uçurulma işleminin uygulanmadığı fark edilmiştir. ayrıca, yazar kendi tercihiyle hesabındaki entry’leri silip tek entry’sini bırakarak hesabını "yetersiz entry profili" haline getirmiştir. bu doğrultuda, hesabı iddia edildiği üzere kişisel sebeplerle değil yetersiz entry profili ve tarihçe sebebiyle kapatılmıştır.

torpille yazar alımı olarak ifade edilen konu ise ekşi sözlük'e emek vermiş kişilerce referans verilen, bilinen ve tanınan kişilerin yazarlığa kabulü 2004 yılından bu yana var olan bir durumdan ibaret.

ekşi sözlük, her kesimin düşüncelerini özgürce dile getirdiği bir oluşum ve biz de bunu koruyabilmek adına çok dikkatli çalışmaya gayret ediyoruz. bu sorumluluğun her zaman bilincinde hareket ettiğimizi paylaşmak isteriz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin