'EKREM BORA KOLLARIMDA VEFAT ETTİ'

Dün vefat eden Yeşilçam'ın unutulmaz jönü Ekrem Bora, TV8’de yayınlanan "Böyle Bir Şey Var mı" programında dostları ve yakınları tarafından anıldı.

Google Haberlere Abone ol
'EKREM BORA KOLLARIMDA VEFAT ETTİ'

Programa katılan Bora'nın dostları ve yakınları Türk sinemasının bu büyük yıldızını şöyle anlattlar:


 


Ekrem Bora’nın kızı Yasemin Bora: “4 Mart’ta doğum gününü kutladık, 80 yaşına bastı. Gün aşırı diyalize gidip gelmesi kalbini çok yordu. Babamda hem solunum hem de böbrek yetmezliği vardı. Dün öğlen saatlerinde aramızdan ayrıldı. Kerem Alışık ve tüm dostları yanındaydı. Dün sabah bilincini kaybetti. Yarın sabah 10.30’da Akatlar Kültür Merkezi’nde tören düzenlenecek öğlen de Zincirlikuyu Mezarlığında defnedilecek.”


 


Engin Çağlayan: “Sinemaya başlamadan önce de yakın arkadaştık. Ekrem hayata pozitif bakan çok keyifli bir insandı. Ekrem büyük bir sevgi çemberinde yaşadı. Yeşilçam ağacından çok büyük bir dal koptu.”


 


Fikret Hakan: “Ekrem’in vefatı beni derinden sarstı. Can ciğer saydığım kardeşlerimden biriydi. Çok esprili çok eğlenceliydi. Bir tek gün sesini yükselttiğini duymadım. Son derece uyumlu bir insandı. Ekrem’le aynı ailenin çocukları gibiydik.”


 


Süleyman Turan: "Ekrem Bora ile 7 filmde birlikte oynadık. Ekrem çok sevdiğim bir dostumdu."


 


Hülya Koçyiğit: “Çok karizmatik, çok yakışıklı kendisiyle barışık, birlikte olmaktan keyif aldığım sevgili arkadaşım. İnanmak çok zor, bize şaka mı yaptı dedirtiyor. 50 yıla yakın dostluğumuz vardı. Türk sineması için çok önemli bir mihenk taşıydı. Çınarlar peş peşe devrilmeye başladı.”


 


Eşref Kolçak: “Çok iyi anlaştığım çok görüştüğüm bir insandı. Ekrem’i çok seven samimi olarak sevgisini hissettiğim bir arkadaşımdı. Bizim jenerasyondan Ahmet Mekin, ben bir de Fikret Hakan kaldık.”


 


Kerem Alışık: “Acımız çok büyük. Durumu kötüleşince yanına girdim, benim kolumda kaybettik. Ekrem Bora babam gibiydi bende çok emeği var. Kollarımda vefat etti.”


 


 


 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin