Ekranlardaki 'en solcu' program hangisi?

Milliyet Cadde yazarı 'en solcu' programı bugünkü köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Ekranlardaki 'en solcu' program hangisi?

Sina Koloğlu, Milliyet Cadde'deki köşesinde bugün CNN Türk'te yayınlanan 'Yeşil Doğa' programını 'en solcu' program olarak değerlendirdi. Koloğlu'nun analizlerine yer verdiği yazısı şu şekilde:



"EN SOLCU PROGRAM ‘YEŞİL DOĞA’



CNN Türk’te “Yeşil Doğa” programında Güven İslamoğlu, “Ağaçlar ne güzel, doğamız ne güzel ama yok ediyoruz” diye dolaşmıyor. İzleyicinin bu işin ne kadar vahim olduğunu fark etmesini sağlayacak kurguyu ekrana taşıyor.

Son programda Doğu Karadeniz yaylaları üzerine bir dosya vardı. Doğu Karadeniz yaylarını birbirlerine bağlayacak 1500 km.’lik yol projesinin adı da “Yeşil Yol”.     İslamoğlu, yolun yaylaları ne hale sokacağını dolaşarak bize anlattı. Yayla kendi yolunda, kendi doğasında güzel. Gezdi yayları İslamoğlu, daha bu yollar açılmadan nasıl da yapılaşmanın başladığını, evlerin önüne giderek anlattı. Sümela Milli Parkı’nın egzoz, gürültü, kalabalıkla ne halde olduğunu kameralar saptamıştı. Açılan asfalt yollar sayesinde pikniğe gidenlerin halini de izledik.

Güven İslamoğlu “sağ” kafanın, “Yol yapalım, bina dikelim” bakışına karşı, “sol” kafanın neden bunları yapmamamız gerektiğini anlatan sesi oluyor."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin