Ekonomist Selçuk Geçer gram altında rekor atak beklediğini duyurdu ve tarih verdi!

Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan Ekonomist Selçuk Geçer dolar ve altının gidişatı hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Resmi olarak açıklanan enflasyon rakamının henüz dolar kuruna yansımadığını belirten Geçer korkutan tahmini de açıkladı. Kripto para piyasalarındaki düşüşü mercek altına alan ekonomist büyük sıçrama için 2023 yılını işaret etti. Aynı zamanda altının gidişatı için önemli açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Ekonomist Selçuk Geçer gram altında rekor atak beklediğini duyurdu ve tarih verdi!

Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan Ekonomist Selçuk Geçer dolar ve altının gidişatı hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Ons altında 9 ayın en düşük seviyesinin görülmesi üzerinde değerlendirmede bulunan Geçer, "Dolar yükselirken ons düşse bile gram altın düşmez. Ons 1900'lerin üstüne atlatığında ki atlayacak gram altın da ilk etapta 1100 lira olacak." ifadelerini kullandı.

Altının gidişatı için seviyelerin bununla sınırlı kalmayacağının altını çizen Selçuk Geçer rekor denemeleri beklediğini de belirtti. Gram altının beklenen ataklarla 2200 seviyesine kadar yükseleceğini açıkladı ve tarih verdi:

 BDDK'nın aldığı karar sonrası gerileyen doların yeniden yükselmesinde kararın sermaye kontrolü olarak algılanıp kaçışı hızlandırması olduğunu belirtti. Likite yani parasal sıkışmanın geldiğini vurgulayan Geçer, %78'lik enflasyonun henüz döviz kuruna yansımadığını da belirtti.

Euro/Dolar paritesi için kritik noktanın 1 olduğunun altını çizen Selçuk Geçer konuyla ilgili "Dövizi baskılamaya çalışarak bu işi kıvıramazsın. Ben önümüzdeki günlerde bir kırılma bekliyorum, sert kırılmalar olacak. Açıklanan enflasyon rakamı henüz dövize yansımış değil." ifadelerini kullandı. Yakın ve uzak vadede çarpıcı dolar beklentisini, altının gidişatını ve kripto para değerlendirmesini ise şu sözlerle açıkladı:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin