Ehliyet almak isteyenlere acil çağrı: Hemen gelsinler. Asgari ücret ve akaryakıt zamları ehliyeti de etkiledi: 13 bin lirayı bulacak

Asgari ücret ve akaryakıt zamları sonrası ehliyet ücretlerinde de fiyat artışı yaşanacağı ifade edildi. Buna göre 10 Temmuz'da yapılacak düzenlemeyle ehliyet sahibi olmanın bedeli 13 bin lirayı bulacak.

Google Haberlere Abone ol
Ehliyet almak isteyenlere acil çağrı: Hemen gelsinler. Asgari ücret ve akaryakıt zamları ehliyeti de etkiledi: 13 bin lirayı bulacak

Ehliyet almanın giderek maliyeti artıyor. Temmuz ayı vergi artışı ve sürücü kurslarına yapılacak zamla birlikte, ehliyet almanın bedelinin ortalama 13 bin lirayı bulması bekleniyor. Ancak fiyatlar şehirlere göre değişiklik gösterecek.

Mevcut sürücü kursu ve ehliyet almanın bedeli halen ortalama 7 bin lira. Ancak önümüzdeki haftadan itibaren bu rakamların değişmesi bekleniyor.

Sürücü Kursu Sahibi Ömer Faruk Topdemir, Show Haber’e yaptığı açıklamada sürücü kurslarına gelecek zamla ilgili şunları söyledi:

"Asgari ücretin artması, parça fiyatlarının artması, araç fiyatlarının artması ve en önemlisi yakıt fiyatlarının artması ile birlikte en az yüzde 30’luk bir zam öngörülüyor. Peşinden bir artış daha bu yıl içerisinde bekliyoruz. Bu hafta vatandaşlarımız sürücü kurslarından ehliyet alırsa eski rakamdan faydalanacak. Sonraki haftaya kalanlar ise maalesef ki zamlı tarife ile karşılaşacak. Ehliyet almak isteyenler en yakın sürücü kurslarına hemen gelsinler diyebilirim.” 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin