EBA TV'deki skandala bir tepki de RTÜK üyesinden!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın uzaktan eğitim kanalı EbaTV'deki idam görüntülerine tepkiler dinmiyor. Adnan Menderes'in asılma sahnelerinin Eba TV'de çocuklara izletilmesine bir tepki de RTÜK üyesinden geldi.

Google Haberlere Abone ol
EBA TV'deki skandala bir tepki de RTÜK üyesinden!

Coronavirüs nedeniyle okula gidemeyen öğrenciler için Milli Eğitim Bakankığı'nın hayata geçirdiği uzaktan eğitim kanalı Eba TV dün yayına başladı.

Eba TV'nin ilk gününde öğrencilere Adnan Menderes'in idam görüntülerinin animasyon şeklinde izletilmesi büyük tepki çekti.

O görüntülere bir tepki de Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşçı'dan geldi. İlhan Taşçı skandal videoya "El kadar çocuklara idam görüntüleri izletmek hem hukuken suçtur, hem de ahlaki ve vicdani yoksunluktur... Sorumluları hukuken hesap vermeli. Corona virüsü nedeniyle bugün başlayan uzaktan eğitim sisteminin yayınlandığı TRT EbaTV’nin ortaokul öğrencilerine Adnan Menderes’in idam görüntülerinin izletilmesi açıkça suçtur! Bu suç, TRT Genel Müdürü başta olmak üzere yayında sorumluluğu bulunan herkesi bağlar. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin biran bile duraksamaya yer vermeden bu yayınla ilgili İzleme Dairesi'nin değerlendirme raporu hazırlaması talimatını vermelidir. RTÜK Başkanı, hazırlanacak bu raporu da yasanın kendisine verdiği yetkiyle Üst Kurul gündemine getirmelidir. Bu yayın nedeniyle TRT Genel Müdürü İbrahim Eren başta olmak üzere ilgililer hukuken sorumlu, olağanüstü günler yaşadığımız şu günlerde vicdanen de sorunludurlar! Halkın parasıyla yayın yapabilen TRT'yi siyasi propaganda ekranına dönüştürenleri kamuoyunun dikkatine sunuyorum" sözleriyle tepki gösterdi.

EBA TV'deki skandala bir tepki de RTÜK üyesinden!

BAKAN SELÇUK'UN AÇIKLAMASINA TEPKİ

İlhan Taşçı ayrıca konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a da "Onaylamıyorum, bilgim yoktu, biz paket program yayınladık” demek sorumlu hiç hiç kimseyi yasalar karşısında korumaz! İdam görüntüleriyle çocukların zihnini bulandırmaya kimsenin hakkı yok. Milli Eğitim Bakanı istediği kadar “onaylamıyorum” desin. Milyonlarca öğrenciye eğitim adı altında idamın tüm aşamalarının izletilmesi suçtur. Sorumlular açığa çıkarılmalı, hesabını vermeliler" ifadeleriyle tepki gösterdi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin