EBA TV'deki idam görüntülerine açıklama

EBA TV'de, Adnan Menderes'in idam görüntülerinin çocuklara izletilmesi tepki çekmişti. Tartışma yaratan o görüntülere Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
EBA TV'deki idam görüntülerine açıklama

 Coronavirüs nedeniyle öğrenciler EBA TV üzerinden uzaktan eğitime başladı. EBA TV'de Adnan Menderes'in idam görüntülerinin animasyonun öğrencilere izletirilmesi ise çok tepki çekti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tartışma yaratan o görüntülere açıklama yaptı. Bakan Selçuk o görüntülerle ilgili şu açıklamayı yaptı:

''Bir haftada üç yeni kanal kurup içeriklerini hazırlamak için ben ve ekibim büyük bir gayretle çalıştık. Dersleri merkez alarak yüzlerce çekimin tamamını kontrol ettik. Bu yoğun süreçte üzülerek ifade ediyorum ki, görev dağılımında kendilerine güvenerek denetleme ihtiyacı duymadığım ekibin hazırladığı etkinlik saati görüntülerini ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum. Nasıl ki okullarımızdaki içeriklere hassasiyet gösteriyorsak yayınlara da göstereceğiz. Hepimiz için yeni ve zorlu bir süreç. Bu konuda sizlerin de anlayışınızı rica ederim. Gözden kaçırdığım bir kaç dakikalık bir görüntünün üzerine titrediğim sisteme verdiği zararı konuşuyor olmanın ne kadar rahatsız edici olduğunu anlatamam.''

EBA TV'deki idam görüntülerine açıklama

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin