Dünyayı sarsan belgeselin ardından Michael Jackson heykeli o müzeden kaldırılıyor!

Popun Kralı Michael Jackson'ın cinsel istismar iddialarını konu alan Leaving Neverland belgeseli dünyayı sarstı.

Google Haberlere Abone ol
Dünyayı sarsan belgeselin ardından Michael Jackson heykeli o müzeden kaldırılıyor!

Paris Jackson'ın yakın bir tanıdığına dayandırılan haberde oyunculuk yapan ünlü ismin halihazırda olan film ve dizi anlaşmaları belgesel sebebiyle tehlikeye girebileceği belirtiliyor. Mart 2017'de Paris Jackson, Star adlı yapımda sosyal medya uzmanı Rachel Wallace karakterini canlandıran konuk oyuncu olarak yer almıştı.



2018'de Paris Jackson suç komedi türü film Grindo'da Nelly karakterine hayat vermişti. Bu filmde Charlize Theron, Amanda Seyfried ve Thandie Newson gibi ünlü isimlerde yer almıştı.



Geçtiğimiz temmuz ayında The Space Between adlı yapımda başrolü oynayacağı haberleri çıkan Paris Jackson'ın Cory adlı bir şarkıcıyı canlandıracağı aktarılmıştı.



İngiltere'nin Manchester kentinde bulunan Ulusal Futbol Müzesi de bu hafta yayınlanacak olan belgesel öncesinde çok tartışılacak bir karara imza attı. Ulusal Futbol Müzesi'ne Jackson'ın yakın arkadaşı olan Fulham eski başkanı Mohamed Al-Fayed tarafından 2009 yılında yerleştirilen Michael Jackson heykelinin kaldırılması planlanıyor.



Heykelin müzeden kaldırılması kararı için, İngiltere'de belgesel öncesi tepkilerin artması olarak gösterildi. 



Popun Kralı Michael Jackson yaşamı boyunca çocuklara cinsel istismarda bulunduğu suçlamaları ile karşı karşıya kaldı. Michael Jackson bahsi geçen iddialar için "Yatağımı erkek çocuklarıyla paylaştım, ancak bunda cinsel yön olmadı." açıklamasını da yapmıştı.



Leaving Neverland belgeselinde Michael Jackson tarafından cinsel istismara maruz kaldığını söyleyen James Safechuck ve Wade Robson, 1980'li yılların sonunda Popun Kralı olarak tabir edilen ünlü sanatçı ile yaşananları anlattı.



İkilinin açıklamalarına göre James Safechuck 10 yaşındayken, Wade Robson ise 7 yaşındayken Jackson tarafından cinsel istismara uğradı. Dans yarışmasında kazandığı bilet sayesinde Jackson ile tanışma fırsatı elde eden Wade Robson, ünlü şarkıcının kendisini ertesi gün de yanına çağırdığını anlattı.



İki yıl sonra Robson ailesi ABD'nin Los Angeles kentini ziyaret ettikleri sırada Jackson ile iletişime geçti ve Jackson aileyi ikamet ettiği ünlü çiftlik Neverland'e çağırdı. Jackson'ın büyüsüne kapılan aile çocuklarını Neverland'de birkaç gün geçirmesi için ünlü şarkıcıya emanet etmeyi kabul etti ve cinsel istismar bu sırada başladı.



Safechuck ise Jackson ile 9 yaşındayken ünlü bir içecek markasının reklam çekimi sırasında tanıştı. Anlattıkları son derece çarpıcı olan Safechuck, kendisini bir yıl sonra Jackson ile bir otel odasında evlenirken bulduğunu söyledi.



Fransa'nın başkenti Paris'te bir otelde Safechuck'ı odasına davet eden ünlü şarkıcı, o dönem çocuk yaşta olan Safechuck'a kendisini nasıl tatmin edeceğini öğretti ve garip bir evlilik töreni ile ünlü şarkıcının kendisi ile evlendiğini söyledi. Safechuck'ın annesi ise ilk başlarda aklıma böyle bir durum gelmediği fakat neredeyse her akşam Jackson'ın, oğlunu odasına çağırması ve daha da ileri gitmesi sebebiyle bir şeylerden şüphelenmeye başladığını söylüyor.



O dönemde yaratıcılığının ve başarısının zirvesinde olan ve herkesin tanışmak için can attığı Jackson ile neredeyse her an birlikte olan Safechuck, böylece ünlü şarkıcının mutlu olduğunu ve kendisinin ise özel hissettiğini düşündü.



Jackson ile yaşadığını söylediği korkunç olayları tek tek anlatan Robson ise ünlü şarkıcının yaşamı boyunca gördüğü en cömert kişi olduğunu ve insanları sevdiğini de belirtti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin