Dünyanın en kolay, en lezzetli pastası bulundu: Sadece 10 dakikada 8 kişilik pasta yapmanız mümkün. Yanardağ pasta nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de yormayan bir pasta tarifi arayışı içerisindeyseniz bu tatlı tarifini çok seveceksiniz. Lezzetiyle büyüleyen pasta tarifini hazırlayabilmek için sadece 10 dakikaya ihtiyacınız bulunuyor. İşte 10 dakikada hazırlamalık müthiş bir lezzet...

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın en kolay, en lezzetli pastası bulundu: Sadece 10 dakikada 8 kişilik pasta yapmanız mümkün. Yanardağ pasta nasıl yapılır?

Malzemeler;

1 tane kakaolu hazır pasta tabanı
1 su bardağı süt (keki ıslatmak için)

Sosu için;
1 paket meyve sosu
1 su bardağı su (200 ml)

İç Dolgusu İçin;
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (krem şantiyi çırpmak için)
‌1 paket petibör bisküvi (200 g)
1 tane muz

Yapılışı;

İlk olarak sosunu hazırlamaya başlayacağız. Tencere içerisine 1 su bardağı suyu ve 1 paket hazır meyve sosunu alalım.

Sos koyulaşık kıvamını alana dek karıştırarak pişirme işlemini tamamlayalım. Kaynayan sosu ocağın üzerinden alalım ve soğuması için kenarda bekletelim.

Karıştırma kabının içerisine 1 su bardağı soğuk süt ve 1 paket krem şantiyi alalım. Mikser yardımıyla koyulaşana dek güzelce çırpma işlemini gerçekleştirelim. 

Krem şantiyi hazırladıktan sonra içerisine 1 paket petibör bisküviyi kırarak ilave edelim. 1 adet dilimlenmiş muzu da karışımın içerisine ilave edelim.

Ardından kakolu kekin üst kısmını 8 parça olacak şekilde güzelce bölelim. Kestiğimiz dilimlere fırça yardımıyla süt sürerek ıslanmalarını sağlayalım.

Tüm dilimleri ıslattıktan sonra altta kalan kek kısmını da güzelce ıslatalım. Pasta tabanının üzerine hazırladığımız krem şantili karışımı koyalım. 

Dolguya kubbe şekli verdikten sonra kek dilimlerini sırasıyla dizelim. Son olarak pastanın orta bölmesine hazırladığımız sosu güzelce dökelim.

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin