Dünya Gazetesi'ne yeni ortak. İSO Yönetim Kurulu Üyesi iş insanı Murat Çökmez Dünya Gazetesi'ne ortak oluyor

1 Mart 1952'de yayın hayatına başlayan Fatih Tıfkı Atay tarafından kurulan Dünya Gazetesi'ne iş insanı İSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çökmez'in ortak olacağı öğrenildi. Geçtiğimiz Kasım ayında Dünya gazetesinden bazı isimler ayrılmış, Didem Demirkent Dünya Gazetesi'nin başına geçmişti.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Dünya Gazetesi'ne yeni ortak. İSO Yönetim Kurulu Üyesi iş insanı Murat Çökmez Dünya Gazetesi'ne ortak oluyor

Türkiye'nin ilk ekonomi gazetesi olan Dünya Gazetesi'ne iş insanı İSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çökmez'in ortak olacağı öğrenildi.

2 Mart 1981'de Nezih Demirkent tarafından kurulan Dünya Gazetesi Türkiye'nin ilk ekonomi gazetesi olarak tarihe geçmişti. 

2001 yılında vefat eden Nezih Demirkent'ten gazeteyi devralan Didem Demirkent tarafından yönetilen gazete 2019 yılına kadar Dünya Şirketler Grubu çatısı altında yayın yaptı. 1 Eylül 2019 yılında iki yıllığına devir sözleşmesi imzalandı. Dünya'nın yaklaşık 11 yıl boyunca Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunda oturan Hakan Güldağ, çalışanların tazminatları karşılığında gazeteyi satın aldı. Kasım 2022 tarihinde basında Dünya gazetesinin isim hakkı sözleşmesinin yenilenmemesi nedeniyle bazı çalışanlar ayrılarak başka bir gazete kurdu.

21 Kasım 2022 tarihinde Didem Demirkent, yazısında gazetenin tekrar kendi yönetimi altında yayın hayatına devam ettiğini açıklamıştı.

Son alınan bilgiye göre İSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çömez, Türkiye'nin ilk ekonomi gazetesi olma ünvanını taşıyan Dünya Gazetesi'ne ortak oldu. Ortaklık açıklamasının bir süre sonra yapılacağı tahmin ediliyor.

Dünya Gazetesi'ne yeni ortak. İSO Yönetim Kurulu Üyesi iş insanı Murat Çökmez Dünya Gazetesi'ne ortak oluyor

MURAT ÇÖKMEZ KİMDİR?

1976 yılında İstanbul’da doğan Murat Çökmez, iş hayatına atıldığı 1994 yılından beri yurt içinde ve yurt dışında gıda, tarım, sağlık ve inşaat sektörlerinde önemli faaliyetlerde bulunmaktadır. 

Murat Çökmez, Turkaş Gıda Hizmet ve İşletmecilik A.Ş., Bereket Tarım İşletmeleri A.Ş., Europack Uluslararası Sağlık ve Spor Ürünleri A.Ş., Bahar Yemek Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Çökmez İnşaat Gayrimenkul A.Ş. ve Çökmez Yapı A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. 

1994 yılında Turkaş Gıda Hizmet ve İşletmecilik A.Ş.’yi kuran Murat Çökmez, endüstriyel yemek sektöründe Türkiye’deki en büyük yerli sermayeli firmalarından biri konumuna taşımıştır. 2019 yılında ise Turkaş Gıda, 45 ülkede 600 bin çalışanı ile sektöründe dünyanın en büyük firması olan COMPASS GROUP bünyesindeki; 30 bin çalışanıyla günde 1,5 milyon kişiye hizmet sağlayan COMPASS / Sofra Grup bünyesine katılmıştır. Murat Çökmez, Turkaş Gıda Hizmet ve İşletmecilik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. 

Medikal sektöründe üretim yapan Europack Uluslararası Sağlık ve Spor Ürünleri A.Ş. sağlık, spor ve medikal ürünleri ihracatı ile ülke ekonomisine katma değer üretmektedir.

Murat Çökmez’in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Bereket Tarım İşletmeleri A.Ş., 15 milyon metrekare alan üzerinde ülkemiz için önemli bir jeotermal tarım yatırım çalışmalarına devam etmektedir.

İş ve ekonomi dünyasında önemli sorumluluklar üstlenen Murat Çökmez, 2015 yılında Türkiye’nin En Genç OSB Başkanı olarak seçildiği İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini halen yürütmektedir. 

Türkiye’nin ilk uygulamalı Temel Bilimler Üniversitesi’ni kurma çalışmalarına katkı sunan Murat Çökmez, Kamu - Sanayi - Üniversite işbirliği ile kurulmakta olan Türkiye Temel Bilim Üniversitesi’nin Kurucu Mütevelli Heyeti Üyeliği görevini sürdürmektedir.

Sosyal sorumluluk bilinci ile İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcılığı görevi ile Türk – Amerikan İşadamları Derneği Üyeliği ile Beşiktaş Kongre Üyeliğini sürdüren Murat Çökmez, sağlık, sosyal yardımlaşma ve eğitim gibi çeşitli alanlarda hizmet üretmek adına Melek Çökmez Vakfı’nın kurulmasını sağlamıştır.

Lisans eğitimini Turizm ve Otel İşletmeciliği üzerine tamamlayan Murat Çökmez, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin