Dündar ve Gül'e iddianamede yer almayan 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlaması

Dündar ve Gül için yapılan tahliye talebi İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından, ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçlaması varmış gibi reddedilerek ‘tutuklama kararı uygun’ denildi.

Google Haberlere Abone ol
Dündar ve Gül'e iddianamede yer almayan 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlaması

Cumhuriyet'ten Canan Coşkun'un haberine göre, CHP milletvekilleri Enis Berberoğlu, Ali Şeker, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Ceyhun İrgil ve Aytuğ Atıcı dün Can Dündar ve Erdem Gül’ü ziyaret etti. CHP’liler “Tarih bu kararı verenleri unutmayacak” dedi.



Adana’da Ocak 2014’te Suriye’ye silah taşıyan MİT TIR’larıyla ilgili haberlerinden dolayı tutuklanan Can Dündar veErdem Gül’ün tahliye talebi İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından reddedildi. Hâkimlik kararında, Dündar ve Gül’e savcılık tarafından yöneltilmeyen “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçlaması da sanki varmış gibi yer aldı.



Tahliye talebini değerlendiren İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği ret kararında, “Dosyada tutukluluk halinin sonlandırılmasını gerektirecek yeni bir delil bulunmadığı, delillerin henüz toplanmadığı ve tutuklama kararını veren İstanbul 7. Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararının usul ve yasaya uygun olduğunu” belirtti.



Talebi reddeden hâkimliğin red kararında, Dündar ve Gül’e ne savcılık ne de tutuklama kararını veren hâkimlik tarafından yöneltilmeyen “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçlaması gerekçe olarak gösterildi. Dündar ve Gül’ün avukatları dilekçelerinde tahliye talebinde bulunmasına rağmen, hâkim bu dilekçeyi tutukluluğa itiraz dilekçesi sanarak “itirazın reddi” kararı verdi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin