Dries Mertens'in tek kişilik şovu galibiyeti getirdi. Galatasaray, Alanyaspor engelini dört golle aştı

Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray sahasında ağırladığı Alanyaspor'u 4-0 gibi net bir skorla mağlup etmeyi başardı. Galatasaray'ın Belçikalı yıldızı Dries Mertens 2 gol ve 1 asistle maça damga vuran isim oldu.

Google Haberlere Abone ol
Dries Mertens'in tek kişilik şovu galibiyeti getirdi. Galatasaray, Alanyaspor engelini dört golle aştı
DHA

Milli aranın ardından Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında kendi evinde Alanyaspor'u konuk etti.

Mücadelenin başından sonuna kadar çok etkili bir oyun ortaya koyan Galatasaray, Alanyaspor'u 4-0'lık skorla geçerek yeniden liderlik koltuğuna oturmayı başardı. Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri Icardi, Mertens(2) ve Zaha kaydetti. Sarı-kırmızılı ekip bu sonuçla puanını 34'e yükseltirken, üst üste beşinci yenilgisini alan Alanyaspor 10 puanda kaldı.

Galatasaray önümüzdeki hafta Pendikspor deplasmanına konuk olacak. Alanyaspor ise sahasında Konyaspor'u konuk edecek.

ALİ ŞANSALAN MAÇA DEVAM EDEMEDİ

Galatasaray ile Alanyaspor arasında oynanan karşılaşmanın hakemi Ali Şansalan, 54. dakikada sakatlanarak karşılaşmaya devam edemedi. Ali Şansalan’ın yerine maçın 4. hakemi Yiğit Arslan kalan sürede karşılaşmayı yönetti.

Dries Mertens'in tek kişilik şovu galibiyeti getirdi. Galatasaray, Alanyaspor engelini dört golle aştı

Oyunu durdurarak kenara gelen Şansalan’a ilk müdahale Galatasaray sağlık ekipleri tarafından geldi. Sol adalesine sargı sarılan Ali Şansalan, tedavisi sonrası karşılaşmaya devam edemeyeceğini belirterek kenara geldi. Sakatlığı sebebiyle karşılaşmayı yarıda bırakan Şansalan, kalan sürede 4. hakem olarak görev yaptı.

KEREM VE ABDÜLKADİR DİNLENDİRİLDİ

Sarı-kırmızılı takımda bu sezon birkaç maç hariç tamamına 11'de başlayan Kerem Aktürkoğlu ile Abdülkerim Bardakcı, Alanyaspor mücadelesinin başlangıç 11'inde yer almadı.

Galatasaray'da bu sezonki 22 resmi müsabakanın 21'inde ilk 11'de sahaya çıkan, diğer karşılaşmalarda ise ikinci devrede süre alan Kerem, yoğun tempo nedeniyle teknik ekibe dinlenmek istediğini iletti. Teknik direktör Okan Buruk, genç hücum oyuncusunu yedeğe çekti.

Abdülkerim ise bu sezon Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde birer maç haricinde tüm resmi karşılaşmalarda ilk 11'de forma giydi. Milli maç döneminde A Milli Futbol Takımı'nın Almanya ve Galler karşılaşmalarında da süre alan tecrübeli stoper, son antrenmanda ağrı hissetti.

Teknik ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile yapılacak müsabaka öncesinde Abdülkerim'i riske etmeyerek kadroya almadı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Galatasaray-Alanyaspor maçında ilk düdük sesi geldi.

4' Galatasaray ilk tehlikeyi yaratan taraf oldu. Zaha'nın pasında Icardi ceza sahası içinden vuruşunu yaptı ancak Ertuğrul'u geçemedi.

8' Galatasaray direğe takıldı! Icardi'nin, Ertuğrul'dan sıyrılıp dar açıdan yaptığı vuruş direkten oyun alanına geri döndü.

27' Mertens'in ceza sahası dışından yaptığı vuruşta Ertuğrul üzerine gelen topta hata yapmadı.

37' Galatasaray aradığı golü Icardi ile buldu. Mertens'in ceza sahasına çevirdiği topu ağlara yollayan Icardi takımını 1-0 öne geçiren isim oldu.

Dries Mertens'in tek kişilik şovu galibiyeti getirdi. Galatasaray, Alanyaspor engelini dört golle aştı - Resim : 2

43' Galatasaray ikinci gole yaklaştı. Hızlı gelişen hücumda Barış Alper'in yerden şutu çerçeveyi bulmadı.

45' Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Mertens ceza sahası içinden harika bir vuruş yaparak skoru 2-0'a getirdi.

45' Galatasaray, Alanyaspor karşısında ilk yarıyı Icardi ve Mertens'in golleriyle 2-0 önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı.

50' Alanyaspor etkili geldi. Oğuz Aydın'ın tek başına geliştirdiği atakta açıyı iyi kapatan Muslera ayaklarıyla golü önlemeyi başardı.

59' Galatasaray skoru 3-0'a getirdi. Icardi'nin arka direğe kafayla sektirdiği topu tek vuruşla ağlara yollayan Mertens ikinci golünü kaydetti

70' Galatasaray'da sahneye bu kez Zaha çıktı. Ceza sahası içinde rakibinden kurtularak çok sert bir vuruşla ağları havalandıran Zaha skoru 4-0 yaptı.

Dries Mertens'in tek kişilik şovu galibiyeti getirdi. Galatasaray, Alanyaspor engelini dört golle aştı - Resim : 3

79' Tete net bir fırsattan yararlanamadı. Sol kanattan yapılan ortada Tete'nin arka direkteki vuruşu auta gitti.

88' Galatasaray ikinci kez direğe takıldı. Tete'nin vuruşunda Ertuğrul'un müdahalesi sonrası top direkten döndü.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin