Dolar kuru için rekor uyarısı. Dünyaca ünlü bankadan seçim ve dolar analizi. Dolar kurunun patlayacağı tarih verildi

Türkiye 14 Mayıs'ta sandık başına gidiyor. Seçimlere giderken iktidar ekonomide bazı adımlar attı. En düşük emekli maaşı 7 bin 500'e çıkarıldı, dolar kuru hemen hemen sabitlendi, kamuya personel alımlarında sayılar arttırıldı, elektriğe yüzde 15 indirim yapıldı. Seçim ekonomisi her alanda kendisini gösterdi. Bank Of America da seçime ve dolar kuruna ilişkin bir rapor yayımladı. Dolar kurunun ne kadar, ne zaman yükseleceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Dolar kuru için rekor uyarısı. Dünyaca ünlü bankadan seçim ve dolar analizi. Dolar kurunun patlayacağı tarih verildi

Türkiye adım adım seçime gidiyor. İktidar seçim ekonomisi ile süreci ilerletirken Bank Of America kritik bir rapor yayınladı. Bank Of America'nın 30 Mart tarihli raporunda Türkiye'de seçimleri kim kazanırsa kazansın dolarda yüzde 15-25 düzeyinde bir yükseliş öngörüldüğü belirtildi.

Bloomberg HT’deki habere göre, Bank of America’dan Zümrüt İmamoğlu, Merveille Paja, David Hauner ve Mikhail Liluashvili imzalı 30 Mart tarihli raporunda, gerçekleşen cari denge rakamlarının uzun vadeli normlar ile kıyaslandığı banka modelinin dolar/TL’nin adil değerini 24 seviyesi olarak gösterdiği belirtildi.

Raporda, “Bu, dolar/TL’nin bu seviyenin de üzerine çıkabileceğini gösteriyor çünkü para birimleri sıklıkla adil değerlerinin üzerinde işlem görürler” denildi ve “Türk lirasının olması gerekenden daha değerli olması nedeniyle döviz kuru beklentilerimizi opsiyonlar yerine forwardlar üzerinden ifade etmeyi tercih ediyoruz” ifadesi kullanıldı.

'SEÇİMİ KİM KAZANIRSA KAZANSIN DOLAR/TL'DE ARTIŞ GEREKİYOR'

Raporda şu değerlendirmeler yapıldı:

Ortodoks politikalara dönülürse ve politika faizi yüzde 50’ye çıkarsa, 10 yıllık tahvil getirisinin, bizim hesapladığımız adil değeri olan yüzde 28’i aşarak, yüzde 29-yüzde 30’da tepe yapacağını düşünüyoruz. Seçimi kim kazanırsa kazansın ekonomide dengelenme için dolar/TL’de yüzde 15-yüzde 25 artış gerektiğini tahmin ediyoruz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin