Doğalgaz ve elektrik müjdesi! Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarih verdi

İran'ın doğalgazı kesmesi ile dev sanayi tesisleri üretimlerini durdurmuş, yüzbinlerce işçi ücretsiz izne çıkarılmıştı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı kısıtlamanın elektrikte 29 Ocak, doğalgazda 31 Ocak itibariyle son bulacağını Twitter hesabından duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Doğalgaz ve elektrik müjdesi! Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarih verdi

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlaması 29 Ocak itibariyle kaldırılarak son bulacağını duyurdu.

Doğalgazda uygulanan kısıntı ise 31 Ocak’tan itibaren %40’tan %20’ye düşürülecek.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlaması 29 Ocak itibariyle kaldırılarak son bulacak.

Doğalgazda uygulanan kısıntı ise 31 Ocak’tan itibaren %40’tan %20’ye düşürülecek.

BOTAŞ'TAN YENİ AÇIKLAMA

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada da, "İran'dan Türkiye'ye gaz arzı test amaçlı olarak sınırlı miktarda başladı" denildi.

İşte BOTAŞ'tan yapılan açıklama:

Bilindiği gibi ülkemize Gürbulak-Ağrı giriş noktasından sağlanan doğal gaz arzının, İran tarafındaki doğal gaz iletim sisteminde meydana gelen bir arıza nedeniyle 20.01.2022 tarihinden itibaren 10 gün süre ile yapılamayacağı bildirilmişti.

İran’dan ülkemize gaz arzı test amaçlı sınırlı miktarda başlamış olup BOTAŞ’ın sanayi tüketicilerine yapmış olduğu % 40 kısıntı oranı 31.01.2022 tarih ve saat 08.00 itibari ile % 20’ye düşürülmüştür. Sanayicilerimize göstermiş oldukları anlayış ve iş birliğinden dolayı teşekkür ederiz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin