MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı'dan indirim açıklaması... İndirim çağrılarına 200 firma yanıt verdi: Yüzde 15-20 oranında fiyatlar düştü

Dolar kurunun yükselmesi ile birçok kalemde zamlar yaşandı. Doların tekrar 13 lira seviyelerine düşmesi sonrasında vatandaşlar indirim beklentisine girdi. MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, yaklaşık 200 firmanın indirim çağrılarına yanıt verdiğini ve yüzde 15-20 oranında indirime gittiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı'dan indirim açıklaması... İndirim çağrılarına 200 firma yanıt verdi: Yüzde 15-20 oranında fiyatlar düştü

A Para kanalında bir programa katılan Mahmut Asmalı, MÜSİAD'ın iş dünyasına yaptığı indirim çağrısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bu çağrıya ilk etapta yaklaşık 177-180 firmanın olumlu yanıt verdiğini belirten Asmalı, "Bu daha sonra 200'e kadar çıktı. Yüzde 15-20 oranında bir fiyat indirimine gittiler. Enerji fiyatlarındaki sonradan yapılan artışlar, yeni yılla birlikte asgari ücretlerde yapılan artışlar bir miktar zamlar noktasında olayı kalıcı hale getirdi. En azından bunun daha yükselmesi önlemiş oldu bu kampanyalar. Bunun yanında direk kura bağlı olan mesela inşaat sektöründe demir bunlardan biri. Direkt kurla birlikte hareket ediyorlar, kur düşünce gerçekten geri çekiyorlar ama çimento için aynı şeyi söylemek mümkün değil maalesef" dedi.

Asmalı, "Hepimiz şunu biliyoruz, bu ülke hepimizin. Bu ülkede iyi günlerde kazanıyorsak, ülkenin sıkıntıya girdiği, ekonominin sıkıntıya girdiği yerde cefasına katlanmamız lazım. Burada bir mütevazi karlara razı gelip insanlarımızın alım gücü noktasında bir etiket fiyatları hepimizin arzusu" ifadelerini kullandı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin