Diyarbakır'da halay çekenleri meteor bile durduramadı. 'Meteora selam, halaya devam'

Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gökyüzünde parlak bir ışık meydana geldi. Olay anında kına kutlamasında halay çeken bir vatandaş şaşırdığını söyledi ve, 'Meteora selam, halaya devam' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da halay çekenleri meteor bile durduramadı. 'Meteora selam, halaya devam'

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bazı illerde geçtiğimiz akşam gökyüzünde parlak bir ışık görüldü.

O esnada Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesine bağlı Yenievler Mahallesi'nde kına gecesi kutlamasında halay çeken grup olaya aldırmadan halaya devam etti.

Halay çekenler arasında bulunan İrem Mertçe:"Gökyüzünün aydınlandığını görünce şimşek çakıyor sandım. İlk başta şaşırdık. Bizim için değişik bir anı oldu. Güzel bir şeydi. Yani 'meteora selam, halaya devam' diyorum" dedi.

"KİMSE HALAY AŞKIMIZI SORGULAMASIN"

Gökyüzünde beliren parlak ışığa aldırmadan halay çekmeye devam eden grubun o anları sosyal medyada hızla yayıldı. Halay çeken kişilerden biri olan Sedef Mertçe ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını söyledi ve, "Halay çekerken mavi ışıkla gökyüzünün parladığını fark ettik. Halay aşkımızdan dolayı halaya devam ettik. Bizim için de farklı bir duygu oldu. Ne olursa olsun halayı bozmadık. Kimse halay aşkımızı sorgulamasın."

"Gökyüzünün aydınlandığını görünce şimşek çakıyor sandım." diyen Mertçe sonradan meteor düştüğünü öğrendiklerini belirtti. 

"METEORA SELAM HALAYA DEVAM"

Olaya ilk başta şaşırdıklarını söyleyen Mertçe, "Bizim için değişik bir anı oldu. Güzel bir şeydi. Yani 'meteora selam, halaya devam' diyorum. Şu anda o videolar her yerde yayınlanıyor, onları gördükçe mutlu oluyoruz." dedi.

Geçtiğimiz akşam gökyüzünde mavi ışık gördüklerini belirten Mensur Mertçe,  "Halaya devam ettik. Halay bittikten sonra görüntünün tüm Türkiye'de yayıldığını gördük. Bu, bizim için önemli bir şey. Buna sevindik. Görüntü, güzel bir anı olarak kaldı." diye konuştu.

 

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin