Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen yine kadınları hedef aldı: Sanki giyecek elbise yok, perişan. Niye böylesiniz?

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, Diyanet TV’deki programında kadınları hedef alan yargılayıcı söylemlerine bir yenisini daha ekledi. Bu defa hedefte düğüne giden kadınların giyim tarzı vardı.

Google Haberlere Abone ol
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen yine kadınları hedef aldı: Sanki giyecek elbise yok, perişan. Niye böylesiniz?

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, Hacı Bayram Veli Camisi’nde kürsüden yaptığı konuşmaların “Burhan İşleyen ile Hacı Bayram Kürsüsü’nden” adıyla yayınlandığı Diyanet TV’deki programında, kadınların giyimlerini eleştirdi.Kadınlara yönelik açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

 

"ALLAH, CAMİYE GİRERKEN ÖRTÜN, DÜĞÜN SALONUNA GİRERKEN AÇIL DİYE BİR EMİR Mİ VERDİ?”

Düğünlerden bahseden İşleyen, “Salona bir giriyorum, hanım kardeşlerimiz bana kızmasınlar, sanki giyecek elbise yok, perişan. Niye böylesiniz? Allah, camiye girerken örtün, düğün salonuna girerken açıl diye bir emir mi verdi?” dedi. Erkeklere de çağrı yapan İşliyen, “Babalar, abiler, kocalar; bu konuda eşlerimize, kızlarımıza telkinde bulunmamız, nasihat etmemiz, yönlendirmemiz gerekmiyor mu? Bir Müslümanca duruş gerekli. Bütün örtüleri açmış, sınırları ihlal etmiş, haramları işlemeye başlamış. Bir Müslüman bunu yapamaz. Hayat tarzımız kitaba uygun olmalı. Düğünlerimiz, eğlencelerimiz kitaba uygun olmalı” ifadelerini kullandı.

 

Diyanet TV'de kadınları hedef alan bu yargılayıcı söylem ilk değil. Geçtiğimiz günlerde İmam Halil Konakcı’nın, “Sokaklar kasap dükkânı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor” sözlerinin gündeme gelmişti. Bu sözlerden kısa bir süre sonra Diyanet TV’de bir programa katılan Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi İdris Bozkurt, “Kadın, nikah düşen yabancılara karşı el, yüz ve ayak dışındaki yerlerini kapatmalı” derken, “pantolonların daracık olduğu ve kadınların pantolon ile toplum içine çıkmasının tasvip edilmeyeceğini” savunmuştu. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin