DİHA: Gaz fişeği bir çocuğu öldürdü AA: Eylemcinin elindeki bomba patladı

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki olaylar nedeniyle düzenlenen gösteri sırasında 1 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
DİHA: Gaz fişeği bir çocuğu öldürdü AA: Eylemcinin elindeki bomba patladı

Lice’deki gösterilerde 2 kişinin yaşamını yitirmesini protesto için Adana’da gösteriler izinsiz düzenlenirken, 15 yaşındaki İbrahim Aras yaşamını yitirdi. Polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ettiği gösteride Aras’ın başından aldığı darbeyle olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Bazı görgü tanıkları ise, Aras’ın elindeki cismin polislere atmak istediği sırada patladığını, bazı kişiler ise biber gazı kartuşunun başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiğini iddia etti.



 DİHA, 15 yaşındaki İbrahim Aras’ın polisin attığı gaz bombasının kafasına isabet etmesi sonucu hayatını geçtiği bilgisini geçerken, AA’nın haberinde ise “Göstericilerin cesedinin alınmasını engellemeye çalıştığı kişinin, el yapımı patlayıcının elinde patlaması sonucu hayatını kaybettiğinin tahmin edildiği belirtildi” ifadesi yer aldı.



Sosyal medyada ise İbrahim Aras'ın öldürülmesine tepkiler dinmiyor.



İşte o tepkilerden bazıları



Birsen Tezer @birsentezer

Gözümün nuru, ciğerimin parçası, ömrüm diyerek yürek ağızda büyüttüğümüz çocuklarımıza kıyan o ellerin başına neler gelecek biliyorz değil mi?



Cem Toker @tokcem

Cunta dönemleri dahil, cumhuriyet tarihinin, güvenlik güçlerince en çok sayıda "çocuk" öldüren iktidarı bu iktidar sanırım.

 

Uğur Gürses @ugurses

Kocaman adamlar, otoriteleri sarsılmasın diye çocukların ölü bedenlerine yaslanıyor... #İbrahimAras



Nebil Özgenturk @nebilozgenturk

"Sokağın tarihi" kanla yazılıyor! Musul'a mavi boncuk verildiği bir günde. "İzinsiz gösteri"de 15 yaşındaki çocuğu "özel izin"le öldürdüler.



Atilla Taş @AtillaTasNet

Bir babalar gününde, bir yavruya kıyanlara ne diyeyim ben? #İbrahimAras



Ferhat Tunç @ferhatttunc

Ne büyük bir acı ! Berkin Elvan'ın katledilişinin 1.yıldönümünü,15 yaşındaki #İbrahimAras 'ın ölümüyle karşılıyoruz. Üzgünüz çocuklar çok...



Koray Çalışkan @koraycaliskan

#İbrahimAras yavrumuzun küçük ellerini açıp gösteren baba... Babalar gününde bir yavrumuzu daha aldı devlet baba... İçim yanıyor.



Umur Talu @Umur_Talu

Hakim diyor ki "İzinsiz gösteri diye bir suç yoktur"... O gidiyor, yine "izinsiz gösteri" diye haber yapıyor!.. http://t.co/LCCHmFIiGA



Yıldız Tilbe @YildizzTilbee

keşke bide insanlık günü olsa dünyada silahlar sussa o gün tüm insanlar mutlu olsa



Uğur Gürses @ugurses

Babalar gününde oğlunu kaybeden baba, 'elinde bomba patladı' yalanını temizlemek için ellerini gösteriyor tabutta yatan evladının...



Kadir Gökmen Öğüt @KadirGokmenOgut

#İbrahimAras babalar gününde duzen 15 yasindaki çocuğu katletti.



Emre Uslu @EmreUslu

İktidarını korumak için çocukları #İbrahimAras öldürenin çocukları, İŞİD, İktidar kurmak için insanlığı kadleder. NOKTA...



Fuat Avni @fuatavni

Babalar gününde bile çocuk öldürenler, hiçbir şey yıkmasa bu ''ah'' saltanatınızı yıkar ve yıkacak. Kaybedenlerdensiniz.



Tuğçe Tatari @ttatari

Hergün bir çocuğun ölmesini de normalleştirecek miyiz? Ülkenin dört bir yanından ölümlerin haberini alıp hayatlarımıza aynen devam ediyoruz.



A. Levent Tüzel @LeventTuzel

çocukları babalarindan ayiran bu zulüm iktidarı sonunu hazırlamaktadır.



Müslim Sarı @muslimsarichp

Birileri bu ülkede 100 yıl sonra da çocuk katili olarak anılacak.



Serkan Altuniğne @serkanaltunigne

Hiç utanmadan yalanlara devam "elinde patladı, polise taş atmıştı, cebinden patlayıcı çıktı, zaten terörist" Ne tür bi alçaksınız bilemedim ki



Gürbüz ÇAPAN @drgurbuzcapan



Ahmet Şık @sahmetsahmet

"Lice ilçesindeki olaylar bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteri" diye yazınca ölüm hak mı oluyor? #ibrahimaras http://t.co/o6ZeGgs738



Attila Özdemiroğlu @attilao

Cinayet mahalli belli araç belli içindekini bulmak zor değil. Hemen tutuklayıp sorgulamazsanız olacakları göremiyor musunuz? Belki de..?!



Nasrullah Ayan @nasrullahayan

Gene mi ölüm :( gene mi öfke düştü bize :(



Aykut Erdoğdu @aykuterdogdu

Babalar gününde 15 yaşında bir çocuk katledildi... Yazıklar olsun... #İbrahimAras


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin