Devri̇m Barış Çeli̇k kimdir. Devri̇m Barış Çeli̇k kaç yaşında ve nereli? İşte Devri̇m Barış Çeli̇k hayatı ve kariyeri

Devrim Barış Çelik, CHP'de 14 Mayıs seçiminin ardından görevden alınan Onursal Adıgüzel'in yerine CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Aynı zamanda CHP’nin Parti Meclisi’nde görev alıyor. Peki Devrim Barış Çelik kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Devri̇m Barış Çeli̇k hayatı ve kariyeri

Google Haberlere Abone ol
Devri̇m Barış Çeli̇k kimdir. Devri̇m Barış Çeli̇k kaç yaşında ve nereli? İşte Devri̇m Barış Çeli̇k hayatı ve kariyeri

Devrim Barış Çelik lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nde aldı. Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı, Siyasal Davranış Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamlayıp bilim uzmanı oldu. Hâlen aynı bilim dalında doktora tez çalışmasını yürütüyor.

Bunların yanı sıra, Marmara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Yerel Yönetimler Ana Bilim Dalı, Mahallî İdareler ve Yerinden Yönetim Bilim Dalı’nda da yüksek lisansa devam etti.

İşte Devrim Barış Çelik hakkında detaylar.

DEVRİM BARIŞ ÇELİK KİMDİR?

Devrim Barış Çelik 1978 yılında Kayseri de dünyaya geldi. 45 yaşındaki Devrim Barış Çelik İzmir Balçova Orhangazi İlkokulu’nda, İzmir Selma Yiğitalp Lisesi’nde eğitim aldı. 

Üniversite döneminden itibaren pazar, piyasa ve kamuoyu araştırmaları yapan kuruluşlarda görev aldı. Seçim coğrafyası, sosyal-siyasal araştırmalar, seçmen davranışı, siyasal iletişim, seçim hukuku akademik ilgi alanlarıdır. Bu alanlarda birçok makale ve araştırma raporu bulunuyor. 

Üniversitelerde siyaset bilimi, siyaset psikolojisi ve siyasal davranış üzerine ders vermiştir. 

Seçim coğrafyası, sosyal ve siyasal araştırmalar ile veri analizi alanında danışmanlık yapan Devrim Barış Çelik turizm, gıda, reklam, sağlık ve inşaat alanında faaliyet gösteren şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliği ile icra kurulu üyeliklerini yürüttü.

​İzmir Artvinliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (ARTVİN DER) yönetim kurulu başkanlığı ve Ege Karadenizliler Federasyonu (EKAF) başkanlar kurulu üyeliği, İzmir Beşiktaşlılar Derneği yönetim kurulu üyeliği yaptı. Bununla birlikte Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) üyesi ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü kongre üyesidir.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nda başladığı siyasete, Parti Okulu eğitmeni olarak devam etti. Partinin görevlendirdiği çeşitli illerde üye temel eğitimi, eğitici eğitimi ve aday adayı eğitimleri vermiştir. CHP Genel Merkezi’nde seçim bildirgeleri, kampanya ve seçim stratejileri hazırlama komisyonlarında çalıştı. BYKP bünyesinde akademik toplantı, konferans ve çalıştaylarının organizasyonunda görev aldı.

24ncü ve 25nci dönemde İzmir milletvekili aday adayı da oldu. 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP'nin İzmir 1nci Bölge 12nci sıra milletvekili adaylığı yaptı.

Müteaddit defalar mahalle, ilçe ve il delegelerikleri yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 37nci İzmir İl Kongresi’nde “Kurultay Delegesi”, 37nci Olağan Kurultayı'nda ise "Parti Meclisi Üyesi" seçildi. 

Halen, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi olarak "Doğu ve Güneydoğu/Doğu Masası Koordinatörü" ve "Saha Çözüm Masası Koordinatörü" görevlerini sürdürüyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin