Dev satış. Rekabet Kurumu’nun onayı bekleniyor. İmzalar atıldı. Petrol Ofisi, BP Türkiye’yi satın alıyor

Türkiye'de 1912 yılından beri faaliyet gösteren BP Türkiye, akaryakıt işlemlerini Petrol Ofisi'ne devretme kararı aldı. Vitol adlı şirketin kuruluşu olan Petrol Ofisi, yaptığı açıklamada BP Türkiye'nin yüzde 51'lik hissesinin devralındığını duyurdu. Rekabet Kurumu’nun onayını bekleyen anlaşmanın 2024 yılında tamamlanması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Dev satış. Rekabet Kurumu’nun onayı bekleniyor. İmzalar atıldı. Petrol Ofisi, BP Türkiye’yi satın alıyor

BP (British Petrol) Türkiye’deki akaryakıt faaliyetlerini Petrol Ofisi’ne satma konusunda anlaşmaya vardı. Anlaşma detayları henüz belirsiz olsa da Petrol Ofisi, BP Türkiye Rafineri Limited’in yönettiği BP Petrolleri A.Ş.’yi satın alacak. Resmi rakamların önümüzdeki haftalarda açıklanması bekleniyor.

shiftdelete.net'teki habere göre Satışla birlikte BP’nin tüm istasyonları Petrol Ofisi olarak yeniden markalanacak. BP’nin Türkiye’de yaklaşık 770 istasyonu bulunuyor. Bu satın alımla birlikte Petrol Ofisi’nin 2700 noktadan oluşan bir perakende ağı olacak.

Vitol’dan gelen açıklamaya göre BP Türkiye ayrıca akaryakıt depolaması için ATAŞ Anadolu Tasfiyehanesi’nin de yüzde 51 hissesine sahip. Satın almayla birlikte Petrol Ofisi’nin altyapı ve lojistik varlıkları ATAŞ Anadolu’yla genişleyecek.

Şu anda Rekabet Kurumu’nun onayını bekleyen anlaşmanın 2024 yılında tamamlanması bekleniyor. Konuyla ilgili konuşan Petrol Ofisi CEO’su Mehmet Abbasoğlu, “Türkiye pazarına hizmet etmek üzere daha güçlü bir stratejik platform oluşturma fırsatı bizi çok heyecanlandırıyor. Yeni çalışma arkadaşlarımıza hoş geldiniz demek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

BP Türkiye’nin akaryakıt ağını neden sattığı şimdilik belirsiz. Ancak şirketin uzun vadeli olarak yenilenebilir enerjilere yöneldiği biliniyor. Bu da Türkiye’deki petrol işletmeciliğinden çıkış yaptığı anlamına geliyor.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Petrol Ofisi satış
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin