Petrol Ofisi +1.5 lira açıklaması yaptı. Petrol Ofisi Merkez Bankası kurunun üzerine 1,5 lira ekliyor mu?

Petrol Ofisi'nin akaryakıt satışında Merkez Bankası kurunun üzerine +1,5 TL eklediği yönünde iddialar bugün gündemdeydi. Petrol Ofisi iddialara yanıt verdi. Açıklamada "Merkez Bankası'nın açıkladığı kur geçerliliğini koruyor" denildi.

Google Haberlere Abone ol
Petrol Ofisi +1.5 lira açıklaması yaptı. Petrol Ofisi Merkez Bankası kurunun üzerine 1,5 lira ekliyor mu?

Petrol Ofisi'nin 'ödeme ve satışlarını Merkez Bankası kuru +1,5 TL ile yapıyor' şeklinde sosyal medyada ve bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan haberler üzerine bir açıklama yaparak, tüketiciye yansıyan fiyatların yine TCMB'nin açıkladığı şekilde yapılmaya devam ettiğini belirtti.

Petrol Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Petrol Ofisi Grubu olarak koşulsuz şeffaf yönetişim anlayışımızdan hareketle, sosyal medyada ve bazı haber mecralarının internet sayfalarında "Petrol Ofisi ödeme ve satışlarını Merkez Bankası Kuru +1,50 TL ile yapıyor şeklinde yer alan mesajlara istinaden açıklama yapma gerekliliği duyduk.

Paylaşılan metin Petrol Ofisi Grubu'nun resmi görüşünü yansıtmamaktadır. Tüketiciye yansıyan fiyatlarımızda TCMB'nin açıkladığı referans kur geçmişte olduğu gibi geçerliliğini korumaktadır" denildi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin