Depremzedelere dolandırıcılık şoku! Böyle vicdansızlık görülmedi

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından 11 kentte yıkım yaşandı. Milyonlarca insan evsiz kaldı. Deprem fırsatçıları suyu bile fahiş fiyatlarla sattı. Yağmacılar ortaya çıktı. Yapılan geniş çaplı operasyonlarda onlarca kişi yakalandı. Tam bunlar önlendi derken bu sefer de dolandırıcılar ortaya çıktı. Sahte kiralık ev ilanıyla depremzedeleri dolandırdılar.

Google Haberlere Abone ol
Depremzedelere dolandırıcılık şoku! Böyle vicdansızlık görülmedi

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından on binlerce insan hayatını kaybetti. Binlerce ev çöktü, şehirler enkaz yığınına döndü.

Evleri yıkılan, ağır hasar alan milyonlarca insan evsiz kaldı. Fahiş fiyatlar ve yağmacılar ortaya çıktı. Bu kapsamda güvenlik güçleri birçok operasyona imza attı. Hırsızlar ve yağmacılar tutuklandı.

Bu sefer de dolandırıcılar boy gösterdi. Isparta Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bölgeden başka illere gidip, internetten kiralık ev arayan çok sayıda afetzedenin dolandırıldığını tespit etti. Ekipler, depremzedeleri sahte ilanlarla dolandırdığı belirlenen M.D.'yi Isparta'da yakaladı. Gözaltına alınan M.D., ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin