Depremin kahramanlarından bir de Sıla oldu. 12 kişinin sağ kurtarılmasını sağlayan Sıla yaralanmasına rağmen görevi bırakmadı

Enkaz bölgesinde çalışmalara katılanlardan biri de arama kurtarma köpeği Sıla'ydı. Sıla, Malatya'da 12 kişinin sağ kurtarılmasını sağladı. Çalışmalarda ayaklarından yaralanan Sıla, yine de can kurtarmayı bırakmadı.

Google Haberlere Abone ol
Depremin kahramanlarından bir de Sıla oldu. 12 kişinin sağ kurtarılmasını sağlayan Sıla yaralanmasına rağmen görevi bırakmadı

Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugayına bağlı Doğal Afet Kurtarma Taburunda görev yapan arama- kurtarma köpeği 'Sıla', Malatya'da 12 kişinin sağ olarak kurtarılmasını sağladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu kentlerden Malatya'da, arama- kurtarma çalışmalarına, TSK İnsani Yardım Tugayı Doğal Afet kurtarma Taburu'nda görev yapan arama- kurtarma köpeği Sıla da katıldı.

Sıla, kentte enkaz altında kalan 12 vatandaşa sağ ulaşılmasını sağladı. Sıla'nın, çalışmalar sırasında ayağından yaralandığı, buna rağmen göreve devam ettiği belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sıla, ayaklarından yaralanmasına rağmen görevi bırakmadı. Sıla gibi sahada görev yapan tüm can dostlarımıza 'İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz' diyoruz. Asker- sivil deprem bölgesinde mücadele veren herkesi selamlıyoruz" denildi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin