Deprem konutları ne zaman teslim edilecek. Deprem konutları ne durumda? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Deprem konutlarının ne zaman teslim edileceği belli oldu. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde birçok şehirde yıkılan binaların yerine yenileri yapılıyor. 3 Temmuz 2023 Pazartesi gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzedelerin beklediği tarihi verdi. Peki deprem konutları ne zaman teslim edilecek. Deprem konutları ne durumda? 

Google Haberlere Abone ol
Deprem konutları ne zaman teslim edilecek. Deprem konutları ne durumda? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem hem Kahramanmaraş hem de çevre illerde birçok binada yıkıma neden olmuştu.

Binlerce binanın kullanılamaz hale gelmesinin sonucunda TOKİ yeni konutlar için çalışmalara başladı.

TOKİ'nin deprem konutlarında öncü rol oynadığını, binaların hızla yükseldiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem konutlarının ne zaman teslim edileceğini duyurdu.

DEPREM KONUTLARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK? 

Yapımı tamamlanan deprem konutları ekim-kasım ayı itibarıyla depremzedelere teslim edilecek. Deprem bölgesinde toplam 650 bin konut inşa ettiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir sene içinde 319 bin deprem konutu teslim etmeyi hedeflediklerini anlattı.

3 Temmuz'da yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

''TOKi'miz bölgenin yeniden ayağa kaldırılması sürecinde öncü rol oynuyor. Ekim kasım ayından itibaren yapımı tamamlaman konutların teslimatına başlıyoruz. Amacımız ilk bir sene içerisinde 319 bin deprem konutunu teslim etmektir. Bölgede inşa edeceğimiz konut sayısı ise toplam 650 bindir. Şimdiye kadar inşa süreci başlayan konut sayısı 180 bini buldu. Evleri yıkılan vatandaşlarımızın çok büyük bir bölümünün gelecek bayramı yeni yuvalarında karşılamalarını hedefliyoruz.'' 

HANGİ İLDE NE KADAR DEPREM KONUTU YAPILACAK?

Kahramanmaraş genelinde 77 bin 57 konut ve 30 bin 310 köy evi yapılarak afetzedelere teslim edilecek.

Malatya kent genelinde afetzedeler için toplamda 70 bin 1 konut inşa edilecek.

Adıyaman'da Toplamda 49 bin 934 konut ve 23 bin 640 köy evi yapılacak.

Şanlıurfa'da 8 bin 3 konut ile 3 bin köy evi, Kilis'te ise 1854 konut ve 2 bin 628 köy evi yapılacak.

BAKAN ÖZHASEKİ: EVLERİ HIZLA TAMAMLAYIP TESLİM EDECEĞİZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "İlk etapta 180 bin civarında ihale yapıldı. Bunların teslimatları Ekim, Kasım, Aralık ayı gibi yapılacak ve ilk hak sahibi vatandaşlarımız, o yerlere gidip o güvenli konutlarına kavuşacak" dedi.

Deprem bölgesindeki konut çalışmalarının sürdüğünü aktaran Özhaseki, "Deprem bölgesinde durup dinlenmek için vaktimiz yok. Amacımız, vatandaşlarımızı bir an evvel sağlam ve güvenli yuvalarına taşımak. Gaziantep İslahiye'de de yöresel ve yatay mimariye uygun inşa ettiğimiz 17 bloktaki 399 konutun yapımında önemli aşama katettik. Evlerimizi hızla tamamlayıp hak sahiplerine teslim edeceğiz." diye konuştu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin