Deprem hem yıktı hem de sürükledi. Çok sayıda ev resmen taşınarak Asi Nehri'ne kaydı

Hatay'daki deprem sadece yıkıma neden olmadı. Çok sayıda ev resmen taşınarak Asi Nehri'ne kaydı. Asi Nehri kenarındaki evlerin çevresinde oluşan yarıklar ise su doldu.

Google Haberlere Abone ol
Deprem hem yıktı hem de sürükledi. Çok sayıda ev resmen taşınarak Asi Nehri'ne kaydı

Antakya ilçesine bağlı Demirköprü Mahallesi'nde Asi Nehri kenarındaki evler depremin ardından nehre sürüklenerek metrelerce derinliklere düştü.

Asi Nehri kenarındaki evlerin çevresinde oluşan yarıklar ise su doldu. Asi Nehri kenarındaki evlerden birinde yaşayan Ayşe Şahan, yaşadıklarını anlatarak, "Cehennem gibiydi. Herkes 1-2 dakika diyor ama benim için 1 saat gibiydi. Yerden su fışkırıyordu. Yarıkların içerisine düşüp suya gömülüyorduk. En son ben suya düştüm, oğlum ve eşim beni tuttu. Beni bırakıp çocuklarımı kurtarmalarını söyledim. Sonra eşim suya düştü. Çok kötüydü" dedi.

Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Demirköprü Mahallesi'nde Asi Nehri kenarındaki 9 ev deprem esnasında nehre doğru kaydı. Evlerin üzerinde bulunduğu alanda büyük yarıklar oluştu. Asi Nehri kenarındaki evlerin çevresinde oluşan yarıklar ise suyla doldu.

Köyde herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Nehir kenarındaki evlerden birinde yaşayan Kenan Şahan, 26 yaşındaki kızı Verde Şahan, oğlu ve eşi Ayşe Şahan'ı kurtararak evden çıktı.

Babası tarafından kurtarılan Verde Şahan'ın 2010 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık döneminde kanser tedavisi için yurt dışına gönderdiği ve hastalığı yendiği öğrenildi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin