Son Dakika... Kamu işçilerinin zam teklifi belli oldu

Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar 600 bin kamu işçisi için verilen 2. zam oranını açıkladı. İlk 6 ay için yüzde 17, ikinci 6 ay yüzde 10 teklifi sunuldu. Ağar bu oranı kabul etmeyeceklerini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Kamu işçilerinin zam teklifi belli oldu

Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, hükümetin 600 bin kamu işçisi için ikinci zam teklifi 2025 yılının ilk 6 ayı için yüzde 17, ikinci 6 ayı için yüzde 10 olduğunu açıkladı.

2026 yılı için ise teklif değişmedi. İlk 6 ay için yüzde 7 ikinci 6 ay için ise yüzde 5 oldu.

Hükümetin ilk zam teklifi, 2025 yılının ilk 6 ayı için yüzde 16, ikinci 6 ayı için yüzde 8, 2026 yılı için ilk 6 ay için yüzde 7 ikinci 6 ay için ise yüzde 5 olmuştu.

Ağar bu zam oranı kabul etmeyeceklerini dile getirdi.

Ağar, "Böyle bir teklifisin bize sunulmasına gerçekten üzülüyorum. Basın emekçilerine sesleniyorum ne olur gidin bu parayı bize teklif eden hükümete sorun acımasızca sorun. Biz talep eden merciiyiz, hükümete de bizim sıkıntılarımızı söylemenizi istiyoruz. Toplantılarımız devam edecek." dedi.

Son Dakika... Kamu işçilerinin zam teklifi belli oldu

Ağar şunları söyledi:

"Uzun konuşmanın da vermiş oldukları teklifin de bir anlamı yok. Bunların ikinci tekliflerinin de ne olacağını biliyorduk. Bunun anlamı şudur 'siz meydanları boş bırakmayın, eylemlerinizi boş bırakmayın, eylemlerinize devam edin, sonuna kadar mücadele edin meydanları ısıtın' anlamına gelir.

Kamu işçilerine sesleniyorum. Üretimden gelen güçlerini kullanmayı ihmal etmemeleri çağrısında bulunuyorum.

Biz mücadeleden geri durmayacağız, sonuna kadar devam edeceğiz, grevse grev. Grev uygulamasına gitme yolları bize görünüyor. Hükümete çağrımız gelin bu işi masada çözelim. Bu iş greve gidilse de gidilmese de çözülecek."

İŞÇİLER NE KADAR ZAM İSTİYOR?

Türk-İş ve Hak- İş tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sundukları ortak teklifte, günlük en düşük ücretin 1800 liraya yükseltilmesi istenmişti.

Bu artışın ardından işçilere kıdem zammı yapılması, 2025'in ilk altı ayı için yüzde 50, diğer altı aylık dönemleri için ise yüzde 25 zam yapılması talep edilmişti.

KAMUDA GREV SESİ

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay şunları söylemişti:

Maliye Bakanı, Çalışma Bakanı, Cumhurbaşkanı başta olmak üzere kamu işçisinin bu haklı talebine kulak versinler. Eylem yapalım, miting yapalım, grev yapalım diye bir sevdamız yok. Ama gideceğimiz başka kapı yok. Haftaya 3 tane daha eylem takvimimiz var. Onu uygulayacağız. Akabinde de Temmuz'un 15'ine kadar grev kararı almak durumundasınız. Diyarbakır'dan sesleniyorum. İşçilerin talebine kulak verin. Yarın öbür gün geç olur, kaçan trene binemezsiniz. İnsan gibi yaşamak istiyoruz. Bu haklı talebe bir an evvel ülkeyi yönetenler, makul cevap vermezlerse ayın 15'inden sonra sendikalarımız grev kararı alacaklar, uygulayacaklar. Beklemeye tahammülümüz kalmadı. İşçinin talebini karşılayın ki bizi ülke gündeminden çıkartın. Huzurlu şekilde içimize dönelim, evimize dönelim.

 

 

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler işçi Zam kamu türk iş
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin