Deprem bölgesindeki öğrenciler için zil çaldı. Kahramanmaraş’ta 11 konteyner okul kuruldu. Diyarbakır'da konteyner kentte kalan 640 depremzede öğrenci ders başı yaptı

Kahramanmaraş'ta depremin merkez üssü olarak kaydedilen bölgede, ilk ders zili çaldı. Kentte bazı okulların ciddi hasar görmesinin ardından, 11 adet konteyner okul kuruldu ve öğrenciler derslerine başladı. Ayrıca, Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde yeni ders yılı da konteyner okullarda başladı. Diyarbakır'da da, konteyner kentte konuk edilen 640 depremzede öğrenci, ders başı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Deprem bölgesindeki öğrenciler için zil çaldı.  Kahramanmaraş’ta 11 konteyner okul kuruldu. Diyarbakır'da konteyner kentte kalan 640 depremzede öğrenci ders başı yaptı

Kahramanmaraş’ta depremde evleri yıkılan ve ağır hasar olan ailelerin çocuklarının eğitime devam etmesi için kentte 11 konteyner okul kuruldu.

Bu konteyner okullardan biri olan Baykar ve Şirikçioğlu Konteyner Kentler arasında kurulan Ülkü Konteyner Kent İlkokulu ve Ortaokulu’nda tören düzenlendi. Depremde hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Koordinatör Kaymakam Mine Kurt şunları söyledi:

Deprem bölgesinde çocuklarımızın eğitimine destek olmak ve güvenli bir öğrenme ortamı sağlamak amacıyla bu konteyner okulu açıyoruz. Açılışını yaptığımız okul çocuklarımıza güvenli bir öğrenim çatısı sunmanın ötesinde bilgi ve beceri kazanmaları, depremin zorluklarıyla başa çıkıp daha güçlü bir kimlik ve gelecek inşası vizyonu taşımaktadır. Sevgili öğrenciler sizler bu okulun ve ülkemizi ve dünyayı daha iyi yerlere getirecek olan yöneticiler, doktorlar, mühendisler ve sanatçılar olacaksınız.”

HATAY

Hatay’da 313 bin 960 öğrenci ile 25 bin 916 öğretmen ders başı yaptı.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin,  Hatay'daki 2 bin 500'e yakın dersliğin kullanılamaz duruma geldiğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı, en kısa zamanda bu eksikliklerin giderilmesi yönünde. Biz şu ana kadar bu 2 bin 500'e yakın dersliğin yaklaşık 1.700'ünü en azından planlanmış durumdayız." dedi.

Deprem bölgesindeki öğrenciler için zil çaldı.  Kahramanmaraş’ta 11 konteyner okul kuruldu. Diyarbakır'da konteyner kentte kalan 640 depremzede öğrenci ders başı yaptı - Resim : 2

GAZİANTEP

Nurdağı ilçesinde öğrenciler yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde konteyner okullarda dersbaşı yaptı. Nurdağı'nda yeni ders yılı nedeniyle Nurten Öztürk Ortaokulu'nda tören düzenlendi. Törene; Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile yerel yöneticiler katıldı. Törende konuşan Vali Çeber, yeni eğitim yılına Gaziantep olarak hazır olduklarını ve deprem ilçelerinde de tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Öğrenci ve öğretmenlere yeni eğitim yılı için başarılar dileyerek ilk ders zilini çalan Vali Çeber, “2023-2024 eğitim öğretim sezonunu Nurdağı ilçemizde açıyoruz. Bugün Gaziantep genelinde 680 bin öğrencimiz, 1141 okulumuzda eğitim öğretime başlıyor. Bu öğrencilerin 64 bin civarında olanı ilk defa okula başlıyorlar. Nurdağı ilçemizde de 8 bin 900 civarında öğrencimiz eğitim öğretime başlıyor. Bunun da 740’ı birinci sınıf öğrencisi. Nurdağı ilçemize 80 civarı yeni öğretmenimiz atandı. Özellikle Nurdağı’nı seçtik çünkü depremden en çok etkilenen ilçe Nurdağı’ydı. Sonrasında da İslahiye ilçemiz var. İslahiye’de de bugün 17 bin civarında öğrencimiz eğitim öğretime başlıyor. Orada da her şeyimizle hazırız” diye konuştu.

DİYARBAKIR

Merkez Kayapınar ilçesinde depremzede 2 bin 400 kişinin geçici barındığı 621 konteynerin bulunduğu alanda bugün tatlı bir telaş yaşandı.

Konteyner kentte kalan 640 öğrenciden 580'i deprem öncesinde eğitim öğretim gördükleri okullara servislerle ulaştırıldı. 60 öğrenci ise konteyner kentteki 3 ana sınıfında eğitime başladı.

Gazi Yaşargil İlkokulu Müdürü ve konteyner kent eğitim koordinatörü Abdurrahman Ateş, AA muhabirine, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşturmak için servis hizmeti sağlandığını söyledi.

Deprem bölgesindeki öğrenciler için zil çaldı.  Kahramanmaraş’ta 11 konteyner okul kuruldu. Diyarbakır'da konteyner kentte kalan 640 depremzede öğrenci ders başı yaptı - Resim : 3

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin