Deprem bölgesinde acılar tekrar hatırlandı. Hatay'da, 275'inci günde enkazdan ceset çıkarıldı

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri Türkiye'ye büyük acı yaşattı. Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ ve Sivas depremlerden etkilendi. Depremin üzerinden 9 ay geçti. Ancak halen acılar taze. Enkazlardan halen cansız bedenler çıkartılıyor. Hatay'da enkazdan bir ceset daha çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Deprem bölgesinde acılar tekrar hatırlandı. Hatay'da, 275'inci günde enkazdan ceset çıkarıldı

Hatay'ın Antakya ilçesindeki Akevler Mahallesi’nde, depremde yıkılan bir binanın temelinin kaldırılması için yürütülen çalışmalarda enkazdan ceset çıktı. Yabancı uyruklu bir kişiye ait olduğu düşünülen ceset, bölgedeki incelemenin ardından Hatay Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. Cesedin kimliği yapılan DNA çalışmasıyla belirlenecek.

NE OLMUŞTU?

6 Şubat saat 04.17...

7,7'lik sarsıntı sonrası saniyeler içinde binlerce can enkaz altında kaldı... Onlarla birlikte kurulan hayaller, binbir özenle kurulan yuvalar yerlebir oldu...

9 ay önce yaşanan sarsıntı sadece 13,5 milyonu uykusundan uyandırmadı. 85 milyon ‘asrın felaketi’nin acısını yüreğinde hissetti. O sabah Türkiye’nin uyandığı en acı günlerden biri oldu. Artık hiçbir şey eskisi gibi değildi... Felaketin boyutu da ilerleyen saatlerde daha da netleşti. 13.24'te Kahramanmaraş merkezli 7,6 büyüklüğündeki deprem bölgeyi yeniden salladı...

Bir anda 85 milyon ‘tek yürek’ oldu. Yurt içinden ve yurt dışından ekipler arama kurtarma çalışmalarını sürdürürken, tüm Türkiye enkazdan bir can daha çıkarılmasını bekledi. Kimi ekran başındaydı kimi radyodan takip etti kimi sosyal medyada yardım çağrısı yaptı. Deprem felaketinin boyutu büyüktü.

Mart ayı içerisinde 6 Şubat'taki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 50 bin 96, yaralanan vatandaşların sayısı ise 107 bin 204 olarak açıklanmıştı.

Kaynak: DHA
Etiketler Hatay deprem enkaz ceset
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin