Davutoğlu'nun, Akşener'den ne istediği ortaya çıktı. Ahat Andican ilk kez tv100'de anlattı: 40’ın üzerinde milletvekili istedi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçimlerde CHP listelerinde yer almanın son tercihi olduğunu belirterek İYİ Parti, DEVA ve Saadet'le ittifak görüşmeleri yaptığını söylemişti. Davutoğlu'nun bu kapsamda İYİ Parti lideri Meral Akşener ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını o dönem Akşener A Takımı'nda yer alan eski Bakan Ahat Andican tv100'ün ses getiren programlarından Kübra Par'la Farklı Açılar'da anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu'nun, Akşener'den ne istediği ortaya çıktı. Ahat Andican ilk kez tv100'de anlattı: 40’ın üzerinde milletvekili istedi

tv100'ün gündem belirleyen programlarından Kübra Par'la Farklı Açılar'da; gazeteci Gürkan Hacır, Prof. Dr. Barış Doster, eski Bakan Prof. Dr. Ahat Andican ve siyasal iletişimci Nur Tuğba Aktay gündemi masaya yatırdı.

Mayıs ayında gerçekleşen seçimlerin ardından 3 ay geçmesine rağmen tartışmalar sürüyor.

14 Mayıs seçimlerine CHP listelerinden girerek Meclis'te 10 vekille temsil hakkı kazanan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçimlerle ilgili itirafları da programda gündeme geldi.

Davutoğlu'nun, "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti. Açık söylüyorum. Ondan önce her şeyi denedim. Üç partiye 'gelin birlikte girelim' dedim. İYİ Parti'ye teklif götürdüm, 'Bu sağ seçmen CHP’ye oy vermez beraber olalım' dedim. Bütün yolları denedim ben." sözleri hakkında o dönem İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in A Takımı'nda bulunan Andican açıklamalarda bulundu.

Andican, Davutoğlu'nun Akşener'e götürdüğü teklifi ilk kez açıkladı. Andican, "Sayın Davutoğlu Sayın Akşener’e böyle bir taleple geldi ama istediği rakam çok yüksekti. 40’ın üzerinde milletvekili istedi." dedi.

İşte Andican'ın o sözleri:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin