Darüşşafaka ruhu İstanbul Panterleri'nde yaşıyor

Basketbol Gelişim Ligi Kızlar Ön Eleme Grubu'nda mücadele eden İstanbul Panterleri İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk'a teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Darüşşafaka ruhu İstanbul Panterleri'nde yaşıyor

İç Anadolu Belediyeler Birliği yöneticileri Basketbol Gelişim Ligi Kızlar Ön Eleme Grubu'nda mücadele eden İstanbul Panterleri takımıyla bir araya geldi. Darüşşafaka geleneğinden gelen Tolga Dikmenli'nin antrenörü olduğu takım yaş ortalamasıyla ve buna rağmen elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor.

Anadolu'nun yoksul köylerinden gelen genç kızların bir araya geldiği İstanbul Panterleri kulübünde ailesi tarafından zorla evlendirilmek istenirken sporla tanışan, kimsesiz ve yoksullukla mücadele eden ailelerin genç kızları yer alıyor.

Antrenör Tolga Dikmenli'nin Darüşşafaka'dan miras aldığı ve İstanbul Panterleri'nde sürdürdüğü bu yaklaşım İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk tarafından da takdir edildi.
Ankara'da süren müsabakalar sırasında kulübün maçlarını ilgiyle takip eden Çoruk, "Zor şartlarda, inançla mücadele eden kızlarımızı tebrik ediyor, başarılarıyla gurur duyuyoruz" dedi.
Genç sporcularla bir araya gelip sohbet eden Çoruk basına yaptığı açıklamada, "Amatör sporlar gençlerimizin iyi birer birey olarak yetişmesi için önemli bir mevzi. İstanbul Panterleri kulübünde de gençlerimizin hem sportif açıdan iyi yetiştiklerini görmek hem de bu çocuklarımızın hayatlarını kazanan bireyler haline gelmesi bizleri mutlu ediyor. Bu yüzden İstanbul Panterleri yöneticilerini kutluyorum" dedi.

Antrenör Tolga Dikmenli ise Salim Çoruk'a ilgisi için teşekkür ederek, "Türkiye'de rol model olacak bir iş yapmaya çalışıyoruz. Ekibimiz çok genç ve hırslı bu bizim için bir yandan dezavantaj anlamına gelse de takımımız bunu lehimize çevirecek işler çıkarıyor. Ben takımımla gurur duyuyorum. Ve şunu da eklemek isterim ki bu mücadelede yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin