Darbe girişimini dünyaya ilk duyuran kanal NTV oldu!

Türkiye dün gece neler olup bittiğini NTV'den izledi. Tüm kategorilerde izlenme oranlarında Türkiye'nin haber kanalı NTV ilk sırada yer aldı...

Google Haberlere Abone ol
Darbe girişimini dünyaya ilk duyuran kanal NTV oldu!

Askeri hareketliliğin ne olduğu anlaşılmaya çalışılırken Türkiye durumun ciddiyetini Başbakan Binali Yıldırım'ın NTV canlı yayınında yaptığı açıklamalarla öğrendi.



Yıldırım'ın NTV'ye bağlanarak "Bir kalkışma, bir darbe girişimi ile karşı karşıyayız" açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Face Time ile Marmaris'ten NTV canlı yayınına bağlandı.



Erdoğan bir darbe girişiminin sözkonusu olduğunu söyleyerek halkı demokrasiye sahip çıkmaya ve meydanlara inmeye çağırdı. Gece boyu NTV ekipleri Ankara, İstanbul ve tüm yurttaki gelişmeleri çatışma noktalarından canlı yayınlarla aktardı.



Bombaların hedefi olan Meclis, Cumhurbaşkanlığı külliyesi, kamu kurumları canlı bağlantı noktalarını oluşturdu.



NTV yanında fark yaratan en önemli başlıklardan biri ise darbeye destek vermeyen üst düzey komutanların harekat başkanlarının ve kolordu komutanlarının NTV canlı yayına bağlanarak darbecilere "kışlanıza dönün" çağrısı yapmaları oldu. Genelkurmay eski başkanı Necdet Özel de bu isimlerden biriydi.



Meclis Başkanı İsmail Kahraman, milletvekilleriye Meclis'ten NTV canlı yayınına görüntülü olarak katıldı ve tek vücut demokrasiye sahip çıkacağız mesajını verdi.



11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün olayın daha ilk anlarındaki sert açıklamaları eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun darbecilere tepkisi de yine ilk kez NTV canlı yayınında gerçekleşti.



Bakanlar, milletvekilleri, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu NTV yayınına bağlanarak tepkilerini dile getirdi.



NTV'nin canlı yayını pek çok Avrupa kanalında referans olarak alıntılandı. Hatta uluslararası haber ajansı APTN, NTV'nin yayınını gece boyunca abonelerine canlı olarak dağıttı.



Eneks ve Reuters gibi uluslararası haber organizasyonları da  sık sık NTV yayınlarından alıntılar haberler yaptı.



Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar'ın Akıncı Üssü'ne yapılan operasyonla kurtarıldığını da ilk NTV duyurdu. Meclis'in bombalarla enkaza dönüşen görüntüsü de ayrıntılarıyla ekrana taşındı.


Etiketler ntv haber
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin