Cumhuriyet'in Genel Yayın Yönetmeni'nden operasyona tepki!

Utku Çakırözer, operasyonu köşe yazısıyla yorumladı. Çakırözer, "Basın özgürlüğünün korunması konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet'in Genel Yayın Yönetmeni'nden operasyona tepki!

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer, 14 Aralık sabahı meydana gelen ve Türkiye gündemini sarsan medya operasyonunu köşe yazısına taşıdı.



Operasyonun benzerlerinin geçmiş dönemde de yaşandığını belirten Çakırözer, "AKP, icraatlarını eleştiren medya düzenine hiçbir şekilde tahammül edemediğini bir kez daha gösterdi" ifadelerini kullandı.



Cemaatin bir yıl öncesine kadar AKP ile hareket ederek; Odatv, Ergenekon, Balyoz, KCK gibi davalara karışarak çok sayıda insana mağduriyet yaşattığını ifade eden Çakırözer, "Özellikle o mağduriyetleri derinden yaşayan kesimlerin bir bölümünde operasyona karşı farklı hisler yaratmış olabilir" dedi.



Utku Çakırözer yazısının son bölümünde,"Basın ve ifade özgürlüğüne yönelik her tür baskı ve zorlamaya, hangi dönemde, kimden ve hangi amaçla gelirse gelsin, karşı çıkmayı, özelde gazeteciliğin, genelde ise demokratlığın bir gereği görüyoruz" diyerek basına yönelik yapılan her türlü saldırıya karşı olduklarını belirtti.



İşte, Çakırözer'in o yazısı: 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin