Cumhuriyet gazetesinde yeni istifalar. Miyase İlknur da mı ayrılıyor?

Cumhuriyet gazetesinde Aykut Küçükkaya'nın kovulmasının ardından başlayan gerilim sürüyor. Gazete çalışanların istifalarına yenileri eklenirken, gazete yazarı Miyase İlknur'un bugünkü yazısı da dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet gazetesinde yeni istifalar. Miyase İlknur da mı ayrılıyor?

Cumhuriyet gazetesinde sular durulmuyor. Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın görevden alınması kararına tepki gösteren Cumhuriyet çalışanları bir açıklama yapmış ve yönetime çağrıda bulunmuşlardı.

Yönetimden bu yönde herhangi bir açıklama gelmeyince Yayın Koordinatörü Serkan Ozan, Yazıişleri editörü Cafer Kurt ve muhabir Hazal Ocak gazete ile yollarını ayırdı.

Cumhuriyet yazarı Mustafa Kemal Erdemol da ağır eleştirilerle Twitter'dan istifa ettiğini duyurmuştu.

Gazeteden bugün de istifa haberleri geldi.

Yazıişleri Editörü Münevver Oskay, portal sorumlu haber müdürü Ozan Alper Yurtoğlu ve editör Bilal Çelik gazeten ayrıldıklarını açıkladı.

 

Miyase İlknur da mı ayrılıyor?

Öte yandan gazetenin yazarlarından Miyase İlknur'un bugünkü kısa köşe yazısı da dikkat çekti.

İlknur, şu satırları yazarken, gazeden ayrılıyor mu sorusunu akıllara getirdi.

İlknur, "Gidiyorlar birer birer. Giderken de Hayaloğlu’nun şu dizelerini mırıldanıyorlar: 

“İşte gidiyorum, 

Kalmadı söyleyecek son bi sözüm..

Dediğiniz gibi olsun be!

Dediğiniz gibi olsun gözüm!.”

Cumhuriyet'ten açıklama gelmişti

Cumhuriyet vakfı da dün konuyla ilgili bu açıklamayı yapmıştı

Vakıf Yönetim Kurulumuz ve yetkili kurullarımız, göreve geldiğinden bu yana işletme kurallarını ciddiye alarak, gelecek tasarımları gerçekleştirerek ve bütçe denkliğini sağlamaya yönelik önlemler alarak gazetemizin uzun yıllardan beri zararda olan durumunu ilk kez dengeli hale getirmiştir. Bu süreçte, çalışanların salgın ortamına karşın ücretleri düzenli ödenmiş, maaşlarına olanaklar ölçüsünde zam yapılmış, sağlık sigortası gibi olanaklar da sağlanmıştır.

Ancak, son birkaç aydır yaşanmakta olan siyasi iktidarın neden olduğu ekonomik kriz ve döviz kurlarının önlenemez yükselişi, bütün bütçe planlarımızı ve olağan gidişimizi altüst etmiştir. Bu süreçte kimi önlemlerin alınması gerekçe gösterilerek gazetemiz ve yöneticilerimiz içeriden ve dışarıdan haksız ve dayanaksız saldırılarla karşı karşıya getirilmiştir.

Gazetemizde yaşanan son süreç içinde:

- Kimi arkadaşlarımız işten ayrılma durumunda alacakları kıdem tazminatlarının tutarının tespitinden ve belirlenen taksitlendirme düzeninden sonra, kendi özgür iradeleri ile ikale anlaşmaları imzalamaktadırlar.

- Gazetemizde çeşitli gelişmeleri bahane eden bir grup çalışan bu sözleşmelerin iptal edilmesini istemektedir.

Karşılıklı teklifler sonucu oluşan ve kişilerin özgür iradesi ile imzalanan bu sözleşmeleri hukuken tek taraflı iptal etme hakkımız yoktur.

Gazetemizin çalışanlarının çok büyük bir çoğunluğu işyerindeki çalışma barışının bir an önce sağlanmasını istemektedirler.

- Gazete içinde gelişmeleri bahane ederek çalışma barışını bozma ve gazetenin yayınını engelleme, geciktirme, baltalama çabası içinde olmak isteyenler varsa, onlara 5447 sayılı İş Yasası’nın birçok maddesinde yer alan işyerinde barışın sağlanmasına ilişkin hükümleri bir kez daha anımsatmak isteriz.

- Sütun sahibi kimi yazarlarımıza gazeteden istifa etmeleri için içeriden ve dışarıdan baskı yapıldığına ilişkin duyumlar bulunmaktadır. Gazetemizin geleceğe taşınması sorumluluğunu ve birikimini, kamuoyundaki değerini yitirtmeye yönelik bu davranışlar kabul edilemez niteliktedir.

- Şu anda, her gün yükselen döviz kuru nedeniyle artan maliyetler karşısında, gazetenin yaşamasını sağlamak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Cumhuriyet gazetesi bir bütündür. Tüm kışkırtmalara, siyasi baskılara, büyük ekonomik çalkantıya karşın, çalışanlarımızın emeklerinin karşılığının aksamadan ödenmesi için var gücümüzle çalışıyoruz.

İlkeleri, güncel haberciliği ve düzeyli yorumculuğu ile dimdik ayakta olan gazetemiz ve büyük atılım gerçekleştirmiş olan Cumhuriyet portal, temel çizgisinde yayınlarına ve yoluna devam edecektir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin